Як договір про оренду житла може допомогти вашому першокласнику

16.05.2018 12:25 Суспільство
Фото:Poltava365.com Фото:Poltava365.com
Батькам дітей, які цього року йдуть до школи, якщо батьки винаймають житло, укладений договір про оренду може зіграти на руку.

Згідно з новим порядком зарахування дітей до школи, який було затверджено на початку травня, тепер майбутні учні мають право вибирати навчальний заклад за власним бажанням, утім, якщо там є вільні місця. І місце проживання дає лише першочергове право для зарахування в школу, але не обмежує вибір закладу. 

Якщо дитина йде до школи в перший клас не за місцем проживання, батьки також мають право написати заяву про зарахування. Але першочергового права на вступ не буде.

Спочатку зарахують дітей, які проживають за місцем реєстрації, дітей учителів, які працюють у цьому закладі освіти, та дітей, чиї брати та сестри навчаються в школі, або якщо діти є випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти. На вільні місця, які залишаються, адміністрація школи повинна провести жеребкування

Нормативною базою не передбачено порядок проведення жеребкування у вигляді лотереї. Кожен навчальний заклад цю схему проведення має організувати власними силами. Головне, що це має бути відкрито за участі всіх зацікавлених сторін, — пояснив 16 травня під час брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев.

Він також додав, що у випадках, коли батьки орендують житло й хочуть віддати дитину до першого класу школи не за місцем реєстрації, допоможе договір про оренду житла. Якщо його надати школі, вашу дитину зарахують до потрібної вам школи на рівні з тим, хто має реєстрацію на території, яка закріплена за школою.  

Зарахування до першого класу має завершитися першого червня.  

По темі: До школи за новими правилами: що чекає на першачків

Автор: Тетяна Василець