Заяви на єВідновлення подали понад 4000 жителів Харківщини

23.05.2023 17:52 Суспільство

Наразі в Харківській області до державного реєстру майна, пошкодженого внаслідок російської військової агресії, внесено 15354 об'єкти.

Робота з наповнення переліку проводиться у 45 громадах Харківської області. По це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА.

«Необхідно прискорюватись по цим напрямках. Голови районних військових адміністрацій особливо найбільш постраждалих частин області мають тримати це питання на особистому контролі», – зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Через додаток «Дія» або Центри надання адмінпослуг жителі Харківщини подали майже 87,5 тисячі повідомлень про пошкодження майна. На виплату компенсацій подано 4059 заявок.

«На сьогодні Куп'янською, Барвінківською, Харківською, Солоницівською, Донецькою, Чкаловською та Старовірівською громадами вже створені та повністю функціонують комісії щодо надання компенсації за пошкоджене майно», – зазначив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА Антон Коротовських.

Раніше ми писали, як жителям громад Харківщини отримати компенсацію за пошкоджене житло.

Нагадаємо також, для дітей Харківщини, батьки яких загинули під час війни, працює програма реабілітації «Ротарі – Дітям Героїв».

Раніше ми писали, що у громадах Харківської області за останній місяць довідки ВПО отримали близько 7,5 тисячі людей.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко