Завжди радує своїх дівчат трояндами: історія бійця Залізної бригади

03.11.2023 15:23 Суспільство

39-річний Олексій – зв’язківець у 3-й окремій танковій Залізній бригаді. До повномасштабної війни чоловік працював менеджером, грав у баскетбол та захоплювався футболом. Побратими його називають «людина-оркестр», бо він непосидючий та завжди фонтанує ідеями. А для своєї коханої та доньки він залишається турботливим і люблячим за будь-яких умов.

Історію бійців медіа «Слобідський край» розповіли у 3 танковій Залізній бригаді. 

24 лютого 2022 року Олексій першочергово вивіз доньку з Охтирки подалі від бойових дій, які вже точилися поруч. Потім попрощався зі своєю дівчиною Настею та 25 лютого поїхав до військкомату в Миргород. А вже за кілька днів потрапив до 3-ї окремої танкової бригади.

Чоловік боронив Харківську область. Найстрашнішим для нього став день, коли під час звільнення Харківщини поблизу села Чепіль Ізюмського району їхню групу, що налаштовувала ретранслятор, спочатку обстріляв ворожий міномет, а потім танк.

Олексій говорить, що снаряди пролітали просто поруч з ними. Він упевнений, що залишився живим завдяки вірі та підтримці своїх рідних, адже саме це допомагає бійцю триматися в нелегких умовах. З коханою Олексій часто спілкується телефоном, згадує, як п’ять років тому познайомився зі своєю Настею.

– Усе було як у кіно – в Полтаві у нічному клубі за екстремальних обставин. Біля клубу побились якісь молодики, і ми опинилися серед тих, хто допомагав постраждалому, який лежав на асфальті. Я звернув увагу на високу вродливу дівчину, яка бігала по воду. Потім розговорилися, і я запитав, чим можу здивувати красуню. Вона не знітилася: «Здивуйте букетом квітів». Ага, о другій годині ночі, коли квіткові крамниці вже закрилися. Було непросто, але все ж таки роздобув червоні троянди, – згадує чоловік.

Його любов до близьких ілюструє випадок, коли вже під час повномасштабної війни він без попередження приїхав у школу до своєї 13-річної доньки Софії. Під час уроку зайшов у клас у формі з великим букетом білих троянд та в чорних окулярах, які надів, аби донька не бачила його сліз.

Олексій ніколи не втрачає почуття гумору. Навіть коли його терміново евакуйовували із зони бойових дій у госпіталь через загострення виразки, він лежав у «гондолі», що висіла на тросах над прірвою зруйнованого мосту, та жартував і знімав відео.

Після операції, коли проходив реабілітацію в рідному місті, одного дня вони зі старшим братом поїхали до Полтави, щоб влаштувати на центральній площі сюрприз для Насті. Дівчина не очікувала побачити Олексія, який мав лежати вдома та доліковуватись, а він раптом з’явився з білими трояндами і, трохи згинаючись від болю в боку, запропонував коханій стати його дружиною. Настя, звісно, відповіла «так».

Раніше ми писали про нацгвардійця, який виконує завдання «На щиті».

Нагадаємо, 20 жовтня легендарна харківська бригада святкувала 23 роки з дня створення.

А також про Сергія, який служить у складі Залізної бригади та захищає Харківський напрямок, а дружина та двоє донечок чекають на нього вдома. Родина хвилюється за свого захисника, а він навіть з передової робить сюрпризи для коханої жінки.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Ксенія Карпенко