Легендарна харківська бригада святкує 23 роки з дня створення

30.10.2023 15:50 Суспільство
Фото: 92 ОШБр Фото: 92 ОШБр

30 жовтня день створення 92 окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію пресслужби бригади.

З перших днів повномасштабного російського вторгнення бійці бригади обороняли Харків, зайняли оборону вздовж кільцевої дороги та відбивали ворога.

«Бригада – це люди. Історія бригади – це доблесть і звитяга людей, які в ній служили та служать. З 2014-го року всі, хто стояв у строю та доєднався, відважно боронять рідну землю від окупанта. Цілодобова боротьба – то кров і піт неймовірних людей, які зціпивши зуби тримають оборону. Ви не просто послідовники славних козаків, а краще уособлення борців за Батьківщину», - зазначив  командир 92 ОШБр Павло Федосенко.

Бійці 92-ї бригади у березні-травні у взаємодії з іншими підрозділами  звільнили Малу Рогань, Циркуни, Безруки, Руську Лозову, Кутузівку, Старий Салтів, Черкаські Тишки, Руські Тишки та інші населені пункти. У вересні брали участь у звільненні міст Балаклія та Куп'янськ.

Раніше ми писали про Сергія, який служить у складі Залізної бригади та захищає Харківський напрямок, а дружина та двоє донечок чекають на нього вдома. Родина хвилюється за свого захисника, а він навіть з передової робить сюрпризи для коханої жінки.

А також про 30-річного Євгена з позивним «Банді» – бійця Дергачівського окремого батальйону територіальної оборони Харківської окремої бригади Сил ТрО.

Та про Павла, який за час війни пройшов шлях від солдата до офіцера. Він харків’янин, який служив строковиком у Львові, а потім перевівся у 5-ту Слобожанську бригаду НГУ, щоб захищати рідне місто.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Ксенія Карпенко

Теги: