ЗНО в Україні скасовувати не будуть — МОН

15.06.2020 17:47 Суспільство
Фото: ukrtourism.com Фото: ukrtourism.com
Пункти проведення тестування забезпечать медичними масками, термометрами, антисептиками та засобами захисту для медиків.

У Міністерстві освіти і науки повідомили, що готові провести оцінювання у безпечних умовах та відповідно до рекомендацій головного державного санітарного лікаря України і епідеміологічної ситуації.

Про це 15 червня заявила т. в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

– Пункти проведення тестування забезпечені медичними масками, термометрами, антисептиками та засобами захисту для медиків. До пунктів тестування засоби захисту доставляють ОДА, які отримали їх від партнерів. Готовність пунктів тестування контролює Держпродспоживслужба згідно зі спеціальним чеклістом, – зазначила Любомира Мандзій.

Зокрема, за даними МОН, під час ЗНО перевірятимуть температуру тіла (не вище 37,2 С), відсутність ознак респіраторних захворювань, наявність маски або респіратора), відстань між учасниками не менше 1,2 м, наявність антисептиків, дезінфекцію приміщень, утилізацію використаних масок.

Читайте також: Які продукти найбільше подорожчали в травні на Харківщині

Також обіцяють організувати проміжки часу для входу різних учасників, правильні черги з дистанцією, супровід медиків і Національної поліції, допомогу інструкторів не з груп ризику.
Наразі МОН готується до проведення основної сесії ЗНО 25 червня – 17 липня.

«Згідно з даними світової статистики, вікова група учасників ЗНО є стійкою до зараження – лише 1,2 % серед усіх хворих на COVID-19 складають підлітки, тобто ризики зараження мізерні. Водночас без ЗНО вступ до вишів може стати більш небезпечним з епідеміологічної точки зору, оскільки передбачає великі скупчення людей і складність у дотриманні соціальної дистанції у чергах під час іспитів. Це створює додатковий ризик для найбільших міст України під час пандемії», – аргументували своє рішення у Міністерстві освіти і науки.

Теги: