«Чогось критичного я не бачу в цьому»: Олексій Кучер про створення чотирьох районів на Харківщині

03.07.2020 11:49 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Остаточне рішення щодо кількості районів буде прийнято Верховною Радою.

Про це 3 липня повідомив голова ХОДА Олексій Кучер, передає Суспільне. За його словами, проблеми щодо нового районного поділу в області виникли через погану комунікацію влади та людей.

— Райони — це не про людей. Про людей — це громади. В усіх сьогодні постає питання: як ми будемо їхати в центр. Та не треба вам ні для чого їхати в центр, — зазначив голова ХОДА.

Читайте також: Сергій Чернов: Поділ Харківщини на чотири райони суперечить децентралізації

За його словами, поки за створення в області чотирьох районів проголосував тільки профільний комітет. Остаточне рішення буде приймати Верховна Рада.

— Тому можливі зміни... Свою позицію я висловлю після аналізу, але чогось критичного я не бачу в цьому, — додав Олексій Кучер.

Нагадаємо, 1 липня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування схвалив на Харківщині створення чотирьох укрупнених районів з центром у Ізюмі, Куп'янську, Лозовій та Харкові. На голосування також була подана пропозиція підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою, згідно з якою Харківська область мала складатись із 7 укрупнених районів. Але такий поділ Комітет не підтримав. 

Автор: Марина Проценко