Чому Харківська область на високому місці у міністерському рейтингу

11.04.2024 18:49 Влада
Зображення: Слобідський край Зображення: Слобідський край

У Мінфіні повідомили, скільки коштів перечислили громадам у першому кварталі, та назвали кращі області за приростом загального фонду місцевих бюджетів.

Про це медіа «Слобідський край» пише, посилаючись на повідомлення Міністерства фінансів України.

Міністерство повідомляє про те, що відповідно до бюджетного законодавства у I кварталі 2024 року забезпечило перерахування місцевим бюджетам трансфертів обсягом 36,2 мільярда гривень – 93 % передбачених асигнувань. Зокрема, на 100 % профінансовані:

базова дотація – 5,3 мільярда гривень;

додаткові дотації – 6,6 мільярда гривень;

освітня субвенція – 2,2 мільярда гривень.

Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ за загальним і спеціальним фондами станом на 1 квітня становлять 141,1 млрд грн, що на 1,9 млрд грн більше, ніж станом на 1 березня. За рахунок цих ресурсів органи місцевого самоврядування і надалі мають можливість забезпечувати фінансування першочергових потреб на місцевому рівні, зазначають у Мінфіні.

 

Інфографіка: Міністерство фінансів України

З інфографіки, яка додається до повідомлення, можна побачити, що Харківська область займає п’яту стрічку в  ТОП-5 областей за приростом загального фонду місцевих бюджетів з показником +26 %. Перша у рейтингу – столиця держави, в якої цей показник збільшився більш ніж у половину. 

Серед основних доходів загального фонду місцевих бюджетів найбільший – податок на доходи фізичних осіб – 52,7 мільярда гривень зі 101,6 мільярда гривень, загального обсягу коштів, що надійшли до загального  фонду місцевих бюджетів за січень – березень 2024 року.

Раніше «Слобідський край» писав, що Харківська обласна рада прийняла звернення до Президента України