До Харківської обласної ради завітали французькі партнери

16.05.2024 13:21 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Президент комісії з питань транскордонних, європейських та міжнародних відносин регіону Гранд-Ест Крістіан Дебєв з робочим візитом відвідав Харків.

Про це медіа «Слобідський край» повідомила президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Крістіан Дебєв разом з Тетяною Єгоровою-Луценко відвідали метрошколу, безпечний простір для дітей, Асоціацію органів місцевого самоврядування Харківської області, а також Будинок рад, що зазнав руйнувань від російських ракет.

– З паном Крістіаном Дебєвом, який до Харкова приїхав уперше, обговорили питання подальшої співпраці між регіонами та містами. Організація відпочинку у Франції дітей з найбільш постраждалих від російської військової агресії громад, надання Харківщині газогенераторів, налагодження співробітництва між вишами Харкова і Страсбурга та інше, – розповіла Тетяна Єгорова-Луценко.

За її словами, обласна рада та обласна державна адміністрація мають сформувати комплексний список загальних потреб, щоб передати французьким колегам.

– Таку ж інформацію, як президент УАРОР, попрошу зібрати і по інших регіонах України. Партнерство з Гранд-Естом ми розпочали під час війни, впевнена, що воно продовжиться і після нашої Перемоги, – заявила Тетяна Єгорова-Луценко.

«Слобідський край» раніше писав, що органи місцевого самоврядування країни отримали підтримку європейських колег.