На деокупованій Харківщині вся дорожня інфраструктура знищена або замінована – ХОВА

03.02.2023 16:59 Влада
Відновлення зруйнованої окупантами дорожньої інфраструктури в Харківській області має стратегічне значення.

Про це на брифінгу 3 лютого сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

«Як тільки ми заходимо на деокуповані території, ми бачимо, що вся дорожня інфраструктура або знищена, або замінована. Так само і мостові переправи. Зараз перед нами стоять серйозні виклики щодо відновлення мостових переправ до міста Вовчанськ. Це Старосалтівська гребля, оскільки там досить серйозні пошкодження і досить серйозні роботи. Фактично це нове капітальне будівництво буде, щоб відновити цю мостову переправу», – зазначив Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА повідомив, що робота з відновлення дорожньої інфраструктури триває.

«Не буду казати, щоб не видавати інформацію, скільки ми вже переправ відновили або створили альтернативні переправи. Це принципово стратегічне для нас значення, оскільки ми маємо забезпечувати логістику і для наших Збройних Сил у тому числі. Все, що вони мінують, усе, що вони руйнують, будемо виправляти, розміновувати і відбудовувати», – пікдреслив Олег Синєгубов.

Щодо руйнації житлового фонду, то в Харківській області станом на зараз зафіксовано понад 8 тисяч зруйнованих будинків, з яких 4 тисячі багатоповерхівок і 4 тисячі приватних житлових будинків.

Нагадаємо, за даними начальника ХОВА,  військові армії рф не залишають спроб окупувати Харків та знову зайняти звільнені території Харківської області. 

Станом на зараз у тимчасовій окупації залишаються 29 населених пунктів Харківської області, де проживає приблизно 2 тисячі людей.

Нагадаємо також, що 2 лютого російські окупанти завдали ударів по селищу Одноробівка, а також селах Уди і Червона Зоря Золочівської територіальної громади Харківської області.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті

Автор: Галина Гришко