Олег Синєгубов: громади мають прискорити заповнення Реєстру пошкодженого та знищеного майна

09.05.2023 09:19 Влада

Перший транш компенсацій за пошкоджене або зруйноване майно для Харківської області мають виділити найближчими місяцями. 

Як повідомляє медіа «Слобідський край»  у Харківській області громади розпочали роботу із заповнення Державного реєстру майна, яке було пошкоджено або знищено через військову агресію рф. Начальник ХОВА Олег Синєгубов дав доручення органам місцевого самоврядування та начальникам районних військових адміністрацій пришвидшити роботу в цьому напрямі, адже перший транш компенсацій від держави планується виділити вже у травні-червні.

– Чим оперативніше в нашій області буде заповнений цей реєстр, тим швидше люди зможуть отримати компенсації. Тут повинна бути повна взаємодія з людьми, – підкреслив начальник ХОВА.

На важливості заповнення реєстру та найскорішому відновленні населених пунктів Олег Синєгубов акцентував увагу місцевої влади під час робочої поїздки до Старого Салтова. Селище було звільнено від окупантів у травні минулого року, але аж до вересневого контрнаступу потерпало від обстрілів. Наразі тут тривають відновлювальні роботи.

– Передусім результати нашої роботи мають задовольняти потреби громадян. Місцеві жителі активно повертаються до своїх осель. Тож ми маємо якнайшвидше завершити відновлювальні роботи головних установ, аби люди могли отримувати всі необхідні послуги, – зазначив Олег Синєгубов.

Так у Старосалтівській громаді наразі відновлюють будівлю місцевої адміністрації, дороги та опорну школу. Особливу увагу приділяють ремонту місцевої амбулаторії, адже сюди планують перевести Вовчанську центральну районну лікарню.

Подальші плани на відбудову обговорили й у селі Циркуни, яке начальник ХОВА відвідав на річницю деокупації. Зокрема, тут розробляють плани на відновлення закладів освіти, щоб перейти на офлайн-навчання.

– Маємо сприяти й відбудові приватного сектора. Для нас це шанс збудувати дійсно європейський населений пункт, а завдання обласної влади – цьому сприяти. Нас підтримує Офіс Президента, Кабінет Міністрів. Тому я повністю переконаний, що все ми зможемо зробити, – наголосив Олег Синєгубов.

Також під час робочої поїздки начальник ХОВА відзначив чотирьох працівників Циркунівської СВА почесними грамотами за високий професіоналізм, патріотизм, відданість справі в умовах збройної агресії рф проти України. Грамоти отримали Микола Сікаленко – начальник СВА, Ігор Кузьменко – перший заступник начальника СВА, Олена Гаврилко – начальниця відділу земельних відносин та архітектури СВА та волонтер Володимир Затинайченко.

Нагадаємо, обласний гуманітарний штаб на минулому тижні передав громадам Харківської області понад 35 тонн продуктів, 11 генераторів і 8800 продуктових наборів. Також нагадаємо, що з 9 травня 2023 року спільно з державами Європейського Союзу Україна відзначатиме День Європи – свято миру та єдності на континенті.З 9 травня 2023 року спільно з державами Європейського Союзу Україна відзначатиме День Європи – свято миру та єдності на континенті. 

Нагадаємо також, що Харківська обласна рада підписала меморандум про співпрацю з французькою організацією «Медична та благодійна допомога Франція-Україна», яка вже давно допомагає нашому регіону, але тепер ця допомога буде більш об’ємною та багатосторонньою.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану