Педагогічний фаховий коледж у місті Балаклія не закриватимуть

20.02.2023 20:10 Влада
Після визволення Балаклійської громади Харківської області одним з найактуальніших питань стало продовження діяльності місцевого педагогічного коледжу, що підпорядкований Харківській обласній раді. Позиція голови ХОР Тетяни Єгорової-Луценко однозначна: навчальний заклад працює і буде працювати.

Про це повідомляє медіа "Слобідський край" з посиланням на пресслужбу Харківської обласної ради.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко відвідала Балаклійський педагогічний фаховий коледж комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» та зустрілася з трудовим колективом. Учасники наради обговорили нагальні питання, що постали перед закладом в умовах воєнного стану та внаслідок російської окупації міста.

– Проблеми, які виникли в закладі внаслідок окупації та ворожого нападу агресора, будемо вирішувати. Наша спільна позиція – обласної ради та місцевої влади – полягає в тому, що заклад має працювати та забезпечувати освітній процес у громаді. Спільними зусиллями забезпечимо фінансові ресурси для відновлення життєдіяльності закладу та відновлення матеріально-технічної бази, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Ректор Харківської гуманітарно-педагогічної академії Галина Пономарьова підтримала голову обласної ради, зазначивши, що відновлення освітнього процесу в Балаклії дозволить забезпечити мешканців роботою та створити умови для життя міста після піврічної окупації.

На зустрічі було затверджено рішення про продовження роботи коледжу, попри матеріально-технічні проблеми.

Наразі в коледжі безкоштовно навчаються 156 студентів. Пари проходять у дистанційному режимі.

Також під час робочої поїздки у Балаклійську громаду Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь в акції до Дня єднання, яку місцеві мешканці організували в центрі міста Балаклія, та завітала до дитячого майданчика «Спільно», де соціальні педагоги та психологи працюють з дітьми громади за сприяння дитячого фонду UNICEF. Крім того, голова ХОР відвідала Балаклійський районний будинок культури, де передала дітям подарунки та привітала їх із Днем єднання.

Нагадаємо,  нещодавно комунальному підприємству «Балаклійський водоканал» передали універсальний екскаватор-навантажувач британської компанії JCB.

Через бойові дії у Балаклійській громаді значно постраждала система постачання та відведення води. У зв’язку з цим Балаклійський водоканал підписав з ЮНІСЕФ меморандум про співпрацю на 58 мільйонів гривень.

Нагадаємо також, що правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності харків'янину, ексучаснику шоу «Україна має талант», який у червні 2023 року обійняв псевдопосаду «заступника мера» окупованої Балаклії.

Головні новини Балаклія читайте на нашому сайті.