Під окупацією частково залишаються дві громади Харківської області

27.12.2022 18:44 Влада
Джерело: ХОВА Джерело: ХОВА
Під тимчасовою окупацією залишаються 29 населених пунктів області – 1,6 % Харківщини.

Загалом на Харківщині було окуповано 575 населених пунктів у складі 28 громад, про це розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов під час пресконференції 27 грудня, повідомляє «Слобідський край».

– У вересні наші ЗСУ зробили неймовірне – внаслідок успішного контрнаступу звільнили майже всі окуповані росіянами території області. Разом із тим отримали величезні виклики – повернути життя на деокуповані території, – зазначив Олег Синєгубов.

Наразі під частковою окупацією залишаються дві громади, а саме 1,6 % Харківщини. Продовжуються і евакуаційні заходи з небезпечних населених територій. За словами Олега Синєгубова, є три населені пункти, що знаходяться у «сірій» зоні.

– У нас є зв’язок з кожним населеним пунктом області. На запити про евакуацію з територій, де ведуться активні бойові дії, ми оперативно реагуємо. Але всі, хто хотів звідти виїхати, вже це зробили, – зазначив начальник ХОВА.

Стосовно населення регіону, то за оціночними даними в Харкові проживає близько 1,1 мільйона людей. Близько 450 тисяч населення Харківщини мають статус ВПО – це ті, хто виїжджав у межах та за межі області.

– Більшість населення вже повернулася, незважаючи навіть на обстріли. Я гадаю, що наступна хвиля повернення людей буде навесні, після закінчення опалювального сезону, – сказав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, у Харківській області триває робота щодо відбудови лікарень, зруйнованих окупантами. Також першочерговими є завдання з відновлення електро-, тепло- та газопостачання. Раніше ми писали, що у Харківській області 26 грудня вогневого ураження зазнали населені пункти Куп’янського і Чугуївського районів, пошкоджені приватні будинки і господарчі споруди. А також у Харківській області зруйновано 25 мостів, через 17 вже є проїзд, там звели тимчасові переправи та встановили тимчасові мости, ще 4 об'єкти – в роботі.

Інші новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану