Підвищення безпеки на Харківщині обговорили з міністрами оборони України та Литви

11.04.2023 09:19 Влада

Головними напрямами роботи в Харківській області залишаються посилення обороноздатності, гуманітарне розмінування, відновлення промисловості та відбудова пошкодженого житла.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», Харківську область відвідали міністри оборони України та Литви. Під час візиту посадовці спільно з начальником ХОВА Олегом Синєгубовим провели нараду з питань підвищення обороноздатності та безпеки регіону. Зокрема, обговорювалося надання Україні військової допомоги, а також програми, за якими українські військові проходять навчання за кордоном.

– Підвищення обороноздатності регіону залишається для нас головним пріоритетом. Це питання було в центрі уваги під час візиту на Харківщину міністра оборони України Олексія Резнікова та його литовського колеги Арвідаса Анушаускаса. Пан Анушаускас запевнив у незмінності курсу Литви на підтримку України та надання допомоги стільки, скільки буде потрібно. Вдячний міністрам за велику увагу до проблем Харківщини. Готові розвивати наше співробітництво далі та спільно працювати на Перемогу, – зауважив після зустрічі Олег Синєгубов.

Під час наради начальник ХОВА розповів про те, як Харківщина пройшла перші дні повномасштабної війни та які проблемні питання наразі стоять перед регіоном. Найважливіші напрями роботи в регіоні – гуманітарне розмінування, відновлення промисловості, відбудова приватних та багатоквартирних будинків. Пріоритетним питанням також є повернення дітей, яких ворог примусово вивіз з тимчасово окупованих територій до рф.

Разом з міністрами оборони України та Литви начальник ХОВА оглянув масштаби руйнувань на Харківщині. Вони разом відвідали найбільш постраждалий мікрорайон Харкова – Північну Салтівку та спеціалізовану школу № 134, куди окупанти увірвалися 27 лютого 2022 року. Також делегація побувала в селі Циркуни, яке з першого дня повномасштабного вторгнення потрапило під російську окупацію.

– Населений пункт та критична інфраструктура зазнали страшних руйнувань. Ми й досі працюємо над відновленням комунікацій у громаді. На жаль, велика площа цієї частини Харківського району засмічена вибухонебезпечними предметами. Це уповільнює хід ремонтних робіт, – зазначив начальник ХОВА.

Також під час робочого візиту міністр оборони України відзначив Олега Синєгубова медаллю «Золотий тризуб» за всебічну допомогу в протистоянні збройній агресії рф проти України, плідну співпрацю із ЗСУ, патріотизм та активну громадянську позицію. Нагороди також отримали воїни Сил оборони України, медики, рятувальники, енергетики та інші.

Нагадаємо, під час Великодніх свят у Харківській області введено обмеження на відвідування деяких кладовищ. Також читайте, у Харківській області станом на зараз правоохоронці зафіксували 1007 фактів примусового вивезення мирних жителів на територію росії. Раніше ми писали, що у Харківській області з 23 до 29 березня сапери обстежили та розмінували 31,3 кілометра доріг, 2,9 кілометра газопроводів, а також обстежили 10 об’єктів.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Анастасія Хушану