Сервіс електронних петицій з'явиться на Харківщині

13.06.2016 05:34 Влада
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
З 1 жовтня на сайті Харківської обласної ради буде працювати розділ електронних петицій.

Згідно з розробленим Порядком, громадяни можуть звернутися до обласної ради з електронними петиціями через офіційний веб-сайт обласної ради. Петиція не може містити закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, закликів до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

В електронній петиції повинна бути викладена суть звернення, вказані прізвище, ім'я, по батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адреса електронної пошти.

Депутати вважають, що для розгляду петиції обласною радою не менше ніж 5 000 громадян повинні підтримати її своїми підписами протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції. Якщо цього не відбудеться, петиція буде розглядатися як звернення.

У разі прийняття Порядку сесією, рішення набере чинності з 1 жовтня 2016 року. До того моменту будуть створюватися адміністративно-технічні умови для роботи з петиціями на сайті обласної ради.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта