У Харківській ОВА тривають навчання в межах проєкту «Прозорість та підзвітність»

26.10.2023 22:01 Влада
Фото: пресслужба ХОВА Фото: пресслужба ХОВА

Чергову нараду-навчання провели у Харківській обласній військовій адміністрації для всіх керівників підрозділів по роботі з кадрами. 

Під час лекції обговорювали теми відновлення обов’язкового декларування держслужбовців, форми контролю, повідомляє «Слобідський край» із посиланням на інформацію ХОВА.

Окрему увагу приділили проведенню спеціальних перевірок, законодавчим нормам та вимогам до цього процесу.

– Відповідно до вимог законодавства, детальні спецперевірки мають проводитись по відношенню до державних службовців категорії «Б», яких прийняли на посади під час воєнного стану до 13 жовтня. Стосовно таких категорій спеціальні перевірки необхідно розпочати не пізніше 31 січня 2024 року. До цього часу людина має подати декларацію за попередній рік та надати повний комплект документів. Якщо службовець подається на посаду після 13 жовтня, то спочатку стосовно нього мають провести спецперевірку, а потім призначати на посаду, – пояснив начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Харківської ОВА Костянтин Ісаєв.

Також під час лекції обговорили порядок вилучення з відкритого доступу декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, слідчі прокуратури Харківської області вручили повідомлення про підозру у декларуванні недостовірної інформації голові адміністрації одного з районів Харкова.

Ми писали також про те, що на Харківщині нарахували 375 мільйонерів

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Олег Артаєв