У Харкові до Дня Соборності показали документальний фільм про події ХХ століття

24.01.2023 09:54 Влада
У День Соборності в харківському інформаційно-виставковому центрі «Бузок» переглядали документальні фільми про події в Україні XX століття.

22 січня, до Дня Соборності України, в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» КП «Регіональний інформаційний центр» Харківської обласної ради відбулася літературно-музична композиція «Нація одна-єдина, і Батьківщина лиш одна». Ідея зустрічі полягала в тому, щоб показати події XX століття в історії країни та провести паралель з подіями XXI століття. 

– Сьогодні нам вкотре доводиться виборювати право бути господарями у своїй країні, і вкотре ми його виборемо! Ми й надалі триматимемося разом, ми й надалі залишатимемося єдиними та вільними. Низько вклоняємося тим, хто поклав своє життя в цій найабсурднішій і найжорстокішій війні за нашу свободу, хто продовжує відстоювати наші кордони, хто захищає Україну від підступного російського ворога, – привітала з відкриттям заходу колектив інформаційно-виставкового центру «Бузок» голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Під час заходу присутні переглянули відео, документальні фільми та фото про події в Україні у XX столітті. Директорка центру Вікторія Жданко розповіла кореспондентці медіа "Слобідський край", що всі матеріали були надані Українським інститутом національної пам’яті. Глядачі зацікавлено переглянули документальний фільм «Українська революція. Як творилася держава». За словами Вікторії Жданко, харків’яни попросили розповсюдити копії фільму, аби показати його своїм дітям та онукам.

День Соборності Харків

Після закінчення заходу пройшов тематичний майстер-клас від харківського клубу вишивки та рукоділля «Натхнення», який працює вже майже 10 років. Клуб проводить виставки в січні кожного року. Цьогорічна виставка припала на День Соборності. 

29 січня в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» буде проводитися захід до Дня пам’яті Героїв Крут.

Нагадаємо, Харківська область отримала одну з найбільших освітніх субвенцій.

Також нагадаємо, що символіку радянського союзу на будівлі Харківської міської ради замінять українською. Чугуївська громада передала захисникам Starlink, комлектуючі та запчастини для автомобілів.

Усі новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану