У НАБУ розповіли нові подробиці слідчих дій у Харківській облраді

04.08.2021 17:45 Влада
Голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну вручили підозру, але не затримували. Слідчі дії проводили вдома в посадовця і на робочому місці.

Сьогодні в Харківській обласній раді обшуки не проводились. Відбулася процесуальна дія - вручення голові облради Артуру Товмасяну підозри у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12-ти років з конфіскацією майна.

Про це повідомив детектив Національного антикорупційного бюро Микола Карась.

За його словами, протягом двох тижнів детективи аналізували результати обшуків, проведених у Будинку рад і за місцем мешкання фігурантів справи. Нагадаємо, 21 липня, під час отримання остінньої частини траншу у 350 тисяч гривень заступника облради та його адвоката затримали. Згодом їх взяли під варту під заставу. Гроші у сумі 310 тисяч гривень, були вилучені. Після того, як прокуратура дала правову оцінку вилученим доказам, була підписана підозра.

Також детектив НАБУ підтвердив, що під час проведення обшуків Товмасян намагався розбити та викинути у вікно за місцем мешкання мобільні телефони. Детективи знайшли і вилучили їх на вулиці.

При отриманні підозри Артур Товмасян опору не чинив.

- Сьогодні направлене клопотання до Вищого антикорупційного суду щодо обрання запобіжного заходу вказаній особі у вигляді застави  4 мільйонів гривень. Таку міру обрали, враховуючи, що підозрюваний не переховувався і заявив про сприяння розслідуванню, - зауважив Микола Карась.
Станом на вечір 4 серпня, Артура Товмасяна не допитували, слідчі дії будуть проведені пізніше.

 

 

Автор: Тамара Кіч