Нардеп Кінзбурська прокоментувала збори обласної фракції партії «Слуга народу» щодо Товмасяна

04.08.2021 12:50 Влада
Народний депутат України Вікторія Кінзбурська прокоментувала рішення про сьогоднішні збори депутатської обласної фракції партії «Слуга народу», на яких розглядатиметься питання про виключення Артура Товмасян з фракції.

«Дізналася про те, що фракція сьогодні збирається зі ЗМІ. По-перше, хотілося б розуміти, яка причина того, що це питання виноситься на засідання фракції. Які саме порушення були вчинені главою обласної ради для того, щоб виносити це питання на розгляд. По-друге, якщо ми будемо дивитися на цю ситуацію в розрізі кримінального провадження, яке було відкрито стосовно заступника голови обласної ради, то в цьому випадку хотіла б відзначити, що в Артура Товмасяна немає ніякого процесуального статусу в цій справі — ні свідка, ні підозрюваного, і крім того, у нашій країні поки що є презумпція невинуватості, — сказала Вікторія Кінзбурська. — Подивимося, як будуть збиратися голоси за виключення з фракції, і сподіваюся на те, що рішення буде виваженим. Особисто зі мною розмов на цю тему не було, я намагаюся бути максимально об'єктивною в цій ситуації».

Нагадаємо, що фракція вже збиралася з аналогічного питання в кінці червня. Тоді депутати підтримали главу обласної ради Артура Товмасяна, не проголосувавши за порядок денний.

Нагадаємо, заступника голови Харківської обласної ради, якого підозрюють у хабарництві, взяли під варту. У НАБУ повідомляли, що слідчі дії з головою Харківської обласної ради Артуром Товмасяном не проводилися.

Автор: Олена Загребельна