У ХОДА створять новий Департамент

27.11.2019 09:00 Влада
Фото: прес-центр облдержадміністрації Фото: прес-центр облдержадміністрації
Новий Департамент буде займатися розвитком бізнесу.

25 листопада у Харківській ОДА відбулася зустріч голови ХОДА Олексія Кучера з найбільшими платниками податків, представниками ділових кіл та промисловцями області, керівниками контролювальних органів – податкової, митниці, Держпродспоживслужби та Держпраці. За результатами цієї зустрічі для системної роботи з представниками бізнесу на базі облдержадміністрації вирішили створити Департамент розвитку та сприяння бізнесу. Окрім цього, з’явиться нова посада — бізнес-омбудсмен.

— Бізнес-омбудсмен — це особа, яка реагуватиме на будь-які порушення чи незаконні втручання, які є з боку влади та контролювальних органів. Фактично це буде особа-координатор, комунікатор, який в екстреному порядку реагуватиме на ті негаразди, які, на жаль, ми маємо зараз, — пояснив Олексій Кучер.

Поки що облдержадміністрація шукає кандидатуру на посаду бізнес-омбудсмена.

Також на зустрічі обговорювалися складнощі в оформленні документів у Державній податковій службі України, ліцензуванні діяльності, закритість певних тендерних процедур та інше.

Представник однієї з найбільших роздрібних мереж, що продає лікарські засоби, Сергій Данієлян висловився про непрозорість розподілення бюджетів на закупівлю інсулінів на Харківщині.

— Дуже непрозоро розподілялися бюджети з інсуліну. У нас є державні програми з компенсації пацієнтам з цукровим діабетом коштів на придбання інсулінів. У Харківській області всі ці компенсації та договори укладаються лише з одним підприємством. Вони непрозорі. Ніякої конкуренції в цьому немає. Було б добре, щоб ці тендери виводились на «Прозорро», і ми могли б конкурувати за можливість забезпечити населення інсуліном та дати кращу ціну, — зазначив Сергій Данієлян.

Також він запропонував проводити зустрічі влади з бізнесом не рідше ніж раз на квартал.

Депутат Харківської міської ради Тарас Ситенко повідомив про проблеми, з якими стикаються майже всі інвестори при оформленні землі та підведенні комунікацій. За його словами, через це частина бізнесу проходить перереєстрацію в інших регіонах України.

У майбутньому з цих та інших питань працюватиме бізнес-омбудсмен.

Читайте також: За ремонтом зруйнованого моста на окружній можна буде стежити онлайн