В обласній клінічній лікарні після реконструкції з'явиться вертолітний майданчик

21.12.2021 15:30 Влада
Наступного року розпочнеться реконструкція Харківської обласної клінічної лікарні. За два роки тут планують побудувати лікарняний хаб.

У 2022 році розпочнеться реконструкція і будівництво кількох великих інфраструктурних  об’єктів на Харківщині. Кошти на розробку проєктно-кошторисної документації виділили депутати Харківської обласної ради під час пленарного засідання сесії 21 грудня.

Зокрема, у ХОДА анонсували початок масштабного проєкту «Великого будівництва» – проєкту з реконструкції обласної лікарні на вулиці Трінклера в Харкові. 

Читайте також: На сесії облради ухвалили бюджет Харківщини-2022

– Ми будемо реконструювати не тільки ті приміщення лікарні, які є, але й будуватимемо нові. Усе це з’єднаємо в єдиний лікарняний хаб. Навіть хочемо встановити майданчик для гелікоптера і ще там плануємо великий центр розвитку сім’ї – генетичний центр. Оскільки це буде велика лікарня, то є думка перейменувати її в університетську. Поруч є медуніверситет, тому було б вдалим поєднання науки та практики, – розповів в. о. голови ХОДА Олександр Скакун. 

Також на території ОКЛ хочуть побудувати підземні паркінги для комфорту пацієнтів і їхніх родичів. Також на території лікарні буде зелений парк.

– Найголовніше, що в проєкті беруть участь усі наші лікарі Харківщини, які готували до нього технічне завдання. Безумовно, лікарня повинна бути комфортною, але найголовніше, що там мають робити – надавати якісні медичні послуги, – додав керівник ХОДА.

Читайте також: Тетяна Єгорова-Луценко: «За цей рік громади навчилися працювати як менеджери»

Крім цього, наступного року планують побудувати стадіон у П’ятихатках, оновити олімпійську базу на ХТЗ та побудувати стадіон біля готелю «Мир», який належить ХНУ імені В. Н. Каразіна. 

– Сьогодні основні питання – прийняття Програми соціально-економічного розвитку на 2022 рік. У цю програму входять запити усіх депутатів. Також там є звернення голів громад про фінансування певних проєктів. Також прийняли обласний бюджет на 2022 рік майже одноголосно. В першу чергу ми проголосували за захищені статті видатків. Також було проголосовано виділення коштів на проєкти, які заплановано на 2022 рік: це проєкти Великого будівництва, питання медицини, дофінансування закладів на випадок нової хвилі ковіду, підтримка театрів тощо, – підсумувала результати сесії голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

 

Автор: Тамара Кіч