Хто відповідає за безпеку дітей у літньому таборі та що робити у випадку травматизму

15.05.2015 14:08 Суспільство
urfo.org urfo.org
Травматизм у дитячому таборі і хто має за це відповідати, а також як батькам домогтися компенсації на лікування дитини.

«СК» звернувся до начальника Управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей ХОДА Лариси Козлової.

Вона докладно розповіла, на що слід звернути увагу обираючи дитячий табір, і хто відповідає за здоров'я та безпеку дітей в установі.

За словами чиновниці, якщо буде доведено, що травматизм чи захворювання дитини сталося з вини педагогів, то на них чекатиме адміністративна відповідальність. Це можуть бути догана, штраф, пониження у посаді чи навіть звільнення.

Читайте також: Травмованій дитині не надали допомогу вчасно. Випадок у харківському дитячому таборі 

– Відповідальність за життя та здоров’я дітей у таборі несе директор. Через це у вартість путівки завжди входить страховка. Тому якщо з дитиною щось трапляється, то лікування повністю оплачується за рахунок цієї страховки, – пояснила Лариса Козлова. – Батькам при цьому ніяких заяв чи звернень писати не треба.

Кожний табір має укладати угоду з тим чи іншим медичним закладом, щоб у разі травмування можна було одразу привезти туди дитину та без з’ясування обставин надати їй допомогу. Крім того, усі заклади оздоровлення та відпочинку зобов’язані мати на такий випадок транспорт.

– Якщо потрібна госпіталізація, табір має, окрім того, ще забезпечити харчування. За дитиною закріплюється педагог. Він має постійно бути біля неї, – сказала посадовець.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №56 від 14.05.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта