Як загорнути рол рисом назовні

Promo
Роли готують у різноманітних техніках. Їх загортають так, щоб рис та начинка опинилися всередині, а водорості норі зовні. Це найшвидший та найпростіший спосіб приготування. Але цікаво виглядають і роли, приготовані рисом назовні. Рис для суші та ролів клейкий, на ньому добре тримається різний декор та важливі інгредієнти: сушена стружка Боніто, ікра тобіко, кунжут. Така техніка вважається складною, адже необхідно загорнути рол так, щоб рис не від'єднався від норі під час закручування.

Три правила загортання ролів рисом назовні

Вивернуті роли роблять багато ресторанів суші Київ, що працюють з японською кухнею. Класичний рол, який готується у такій техніці — Каліфорнія. У ньому лист норі надійно утримує всю начинку всередині й вона не розпадається під час макання в соус. Стосовно рису, він триматиметься й не розсиплеться під час їжі, якщо правильно вибрати його сорт і зварити.

Для приготування ролів рисом назовні знадобиться рис із високим вмістом клейковини. Це спеціальний круглозернистий рис, який можна знайти у відділах азіатських продуктів. Важливо не брати довгий, парений та шліфований рис, адже їх структура не підходить для скручування ролів.

Правила приготування ролів рисом назовні:

  1. У роботі використовують бамбуковий килимок макісу. Він потрібний для акуратного закручування ролів так, щоб начинка розподілилася рівномірно та не випадала. А рис, при цьому, не розпадався від натискання руками.
  2. Рис викладають на норі не гарячим, а охолодженим. Це необхідно, щоб лист водоростей не розмок і не розірвався від високої температури крупи.
  3. Для того щоб розрізати готовий рол необхідно взяти гострий ніж і змочити його у воді з оцтом. Так, при розрізанні, липкий рис не чіплятиметься до ножа й рол не розпадеться.

Етапи приготування

  • Розкласти бамбуковий килимок на столі та застелити харчовою плівкою. Зверху покласти лист норі шорсткою стороною вгору, щоб рис не зісковзував при закручуванні.
  • На край норі викласти готовий охолоджений рис і розподілити пальцями по всій площині листа. Той бік, що ближче до краю столу, повинен бути повністю покритий рисом. А з протилежного боку необхідно відступити 1-2 см від краю та не заповнювати його рисом.
  • Далі норі потрібно перевернути рисом донизу. На зворотному гладкому боці норі викласти начинку та за допомогою килимка бамбука скрутити рол. Рекомендується закручувати його не швидко, а акуратно та поступово. При цьому слід притискати рол руками, трохи пресуючи його. Це необхідно, щоб рис добре склеювався й рол не розпадався згодом.
  • Готовий рол зазвичай прикрашають, щоб він став яскравим та оригінальним. Для цього підійдуть зерна кунжуту, водорості чука, ікра тобіко, червона ікра риби, стружка тунця Боніто.

Теги: