Страви з екзотичних рослин

22.04.2018 12:45 Корисно
sad365.ru sad365.ru
Пропонуємо вам декілька рецептів страв з поки що екзотичних на нашому столі продуктів — магнольду, дайкона, лобо та катрану.

Омлет з мангольдом по-провансальскому

Фото: gotovim.ru
Знадобиться: мангольд (листя) — 250 г; оливкова олія — 4 ст. л .; провансальські трави — за смаком; цибуля ріпчаста (велика) — 1  шт .; яйце — 5 шт .; сіль, перець чорний (мелений) — за смаком; петрушка (свіжа) — 1 гілочка.
Мангольд нарізати, додати провансальські трави. Бланшувати 2-3 хвилини, потім воду злити, а листя промити холодною водою. Цибулину нарізати півкільцями, обсмажити на олії, додати віджатий мангольд, тушкувати все до м’якості. Поки мангольд тушкується, розбити яйця, посолити, притрусити трохи травами й добре розбовтати. Вилити яєчну масу на сковорідку, коли низ омлету загусне, перевернути, притишити вогонь, закрити кришкою і довести до готовності.

 

Салат з яловичиною і дайконом

Фото: klik-cuisine.blogspot.com
Знадобиться: яловичина (відварена, нежирна) — 250 г; дайкон — 500 г; цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт.; олія — 1 ст. л.; майонез, сіль, перець чорний мелений — за смаком.
Дайкон редьку потерти на тертці для корейських салатів. Яловичину порізати соломкою або порвати на волокна. Цибулю порізати півкільцями і обсмажити на олії. Усе перемішати, посолити і поперчити за смаком, заправити майонезом. Салатик поживний і не надто дієтично, але дуже смачний.

 

Салат з лобо

Фото: klik-cuisine.blogspot.com
Знадобиться: редька лобо — 1 шт.; сир плавлений — 1 шт.; сік 0,5 лимона; сіль, майонез — за смаком; кріп для оздоблення.
Лобо почистити й натерти на тертці. Посолити. Додати лимонний сік і перемішати. Сирок натерти й додати до редьки. Заправити майонезом і перемішати. Прикрасити дрібно нарізаним кропом.

 

Соус із катрану з яблуком

Фото: medmoon.ru
Знадобиться: яблуко — 1 шт.; тертий катран — 0,5 склянки; сметана — 2 ст. л.; сіль, цукор, оцет, олія — за смаком.
Яблуко натерти, змішати з тертим катраном, додати оцет, олію і сметану, щоб маса мала консистенцію соусу. Цукор і сіль — за смаком, можна й зовсім не додавати.

Автор: Зоя Голіусова