Інвестори назвали умови вкладання грошей в Харківщину

05.07.2016 12:55 Агропром
Фото: allwomens.ru Фото: allwomens.ru
Іноземних інверторів не лякає сусідство регіону з Російською Федерацією.

Харківський регіон активно залучає до співпраці закордонних партнерів, зокрема у роботі у сфері АПК. Як розповів кореспондентові «СК» директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр, на численних перемовинах інвестори висувають основні свої вимоги до українських партнерів.

- Наприклад, французи відкрито говорять, що їх дуже цікавить наш регіон, але їм потрібна безпека - гарантії щодо вкладених грошей. Наближеність кордону Харківщини із РФ особливо їх не лякає. Усі інвестори, зрештою, підводять розмову до того, що ідеальні умови для них будуть тоді, коли в Україні запрацює єдина для всіх законодавчо-нормативна база й Земельний банк. За чинної української нормативної бази щодо аграрної сторони ми розходимося із відповідними нормами ЄС, - говорить Олександр Нездюр.

Читайте також: ПРО МОЖЛИВУ ВТРАТУ УРОЖАЮ НА ХАРКІВЩИНІ РОЗПОВІЛИ АГРАРІЇ

За його словами, іноземці скептично ставляться до розпаювання, договорів оренди. Їм ще може бути прийнятна така форма взаємовідносин, як аграрна розписка. Із нею працюють фермери Європи, Америки, Канади. В Україні ж поки аграрна розписка набирає популярності. Як вважають у департаменті, «якщо ми йдемо до ЄС, у нас повинна бути випробувана, прищеплена така форма роботи».

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта