Суддя з Печенізького району очолила Вищий антикорупційний суд

07.05.2019 17:46 Суспільство
Фото:www.radiosvoboda.org Фото:www.radiosvoboda.org
Збори суддів Вищого антикорупційного суду України обрали головою новоствореного суду суддю першої інстанції Олену Танасевич.

37-річну Олену Танасевич  обрали шляхом таємного голосування 7 травня. Вона отримала 23 голоси суддів. Другого кандидата – суддю Ольгу Саландяк – підтримали 10 суддів.

Голосування за голову Вищого антикорупційного суду проходило у декілька етапів, адже після першого й повторного голосування жоден із трьох кандидатів не набрав потрібну кількість голосів.  

Під час конкурсу до антикорупційного суду вона показала найкращий бал з усіх претендентів.

Обранна суддя працюватиме на посаді протягом 3 років і не більш ніж один термін повноважень судді. 

Олена Танасевич раніше була суддею Печенізького районного суду. Вона прийняла присягу судді у 2012 році. Освіту здобувала спочатку в Харківському педагогічному університеті імені Сковороди, а потім у Харківській юридичній академії. З 2002 року працювала юристом, а потім помічником судді. У 2018 році вона захистила дисертацію і здобула ступінь кандидата юридичних наук. Вільно володіє англійською мовою.

За даними декларації за 2018 рік, суддя за рік заробила понад мільйон гривень. Олена Танасевич мешкає у Харкові, де має квартиру та 16 земельних ділянок. Суддя, за даними декларації, їздить на автомобілі Peugeot 107.

Олена Танасевич не фігурувала у списку недоброчесних кандидатів до Вищого антикорупційного суду, підготованому експертами Фундації DEJURE, АвтоМайдану і Transparency International Ukraine.

Читайте також: Поліція Харківщини нагадала правила використання комуністичної символіки

 

Автор: Тетяна Лісна