Чемпіонат Харківської області з футболу: ударний тиждень «городян». Фото, відео

14.08.2018 17:33 Спорт
Фото: metalist1925.com Фото: metalist1925.com
Минулого тижня в чемпіонаті Харківської області було зіграно два тури, які собі в актив, у першу чергу, може занести ФК «Первомайський». «Городяни» обіграли «Металіст Юніор» і земляків з «Квадро», завдяки чому піднялися на п’яте місце й підтягнулися до лідерів групи В.

Вирвалися на другу сходинку

8 серпня відбувся черговий, 17-й, тур чемпіонату Харківської області з футболу. Цей ігровий день виявився багатим на голи. Так, «Вовчанськ» грав на виїзді проти «Газовика» із смт Донець Балаклійського району. Команда Андрія Березовчука очікувано не зустріла опору з боку господарів. Зі стартових хвилин «вовки» взяли хід гри під свій контроль і створювали загрозу біля ворожих воріт протягом усього матчу. У результаті «Вовчанськ» «відвантажив» «Газовику» вісім м’ячів – покер на рахунку Костянтина Без’язичного, хет-трик оформив Дмитро Батусов, і ще один м’яч забив Володимир Черніков.

Фото: facebook.com/ФК-Волчанск

Куп’янський «Металург» у рідних стінах розгромив харківську «Кобру» – 4:0.

Фото: nashridkup.com.ua

«Зміїв» у рідному лігві відірвався на одному з аутсайдерів першості, ФК «Шевченкове», – 7:0, здобувши, таким чином, найбільшу перемогу в поточній першості. «Дворічна» в рідних стінах розій­шлася сухим миром з «Коброю U19» (0:0).

А лідер групи А «Люботин» поклав у свою скарбничку чергові три очки, не виходячи на поле, оскільки ізюмський «Олімпік» знявся зі змагань.

У групі В знову сталася рокіровка на верхівці турнірної таблиці – відразу дві команди з перших трьох зазнали поразки. Солоницівський «Енергетик» на виїзді зустрічався з «Лозовою-Панютине», яка впевнено розібралася з командою з Дергачівського району – 4:1. Поганий приклад «енергетиків» наслідував харківський «Металіст Юніор», який на виїзді програв «Первомайському» 2:0.

Фото: metalist1925.com

Осічками конкурентів повною мірою скористався четвертий «Цементник». Балаклійський колектив мінімально, 3:2, обі­грав останню команду пер­шості, красноградський «Колос», і вийшов на друге місце.

Боротьби не вийшло

А минулої суботи, 11 серпня, пройшли матчі 18-го туру, які теж подарували кілька цікавих двобоїв. Центральний поєдинок цього ігрового дня відбувся у Вовчанську, де однойменний колектив, що на другому місці, приймав сусідів по турнірній таблиці – третій «Металург» з Куп’янська. Господарі почали матч упевнено, і під завісу першої години гри «вовки» відкрили рахунок. На 29-й хвилині Іван Мряченко виконав фланговий простріл, який результативно замкнув Костянтин Без’язичний. А ще до перерви підопічні Андрія Березовчука подвоїли перевагу – відзначився Олександр Мизюк. У другому таймі команда-лідер спокійно довела справу до заслуженої перемоги – 2:0.

Фото: facebook.com/ФК-Волчанск

Лідер групи А «Люботин» минулими вихідними гостював в одного з аутсайдерів першості ФК «Шевченкове». «Городяни» очікувано не зустріли серйозного спротиву з боку господарів, установивши розгромний рахунок 3:0 ще до перерви. А після 15-хвилинного відпочинку люботинці «на класі» довели справу до логічної перемоги – 3:0.

Таким чином, після чергових турів групу А й далі очолює «Люботин», який у 16 іграх набрав 43 очки. За «городянами» розташовуються «Вовчанськ» і куп’янський «Металург», маючи у своєму активі 42 і 39 залікових пунктів відповідно, проте «вовки» провели 14 матчів, а «металурги» – 17.

«Дворічна» здобула важливу виїзну перемогу над харківською «Коброю» 1:2, завдяки чому наблизилася до команди з Першої столиці, яка посідає п’яту сходинку, на відстань в один заліковий бал. Минулої суботи програли й молодші «кобри» – «Зміїв» упевнено розібрався на виїзді з «Коброю U19» 2:4.

Центральний матч 18-го туру у групі В пройшов між «Металістом Юніором» і балаклійським «Цементником». У цьому поєдинку очікувалася безкомпромісна боротьба, оскільки зуст­річалися команди з ліди­руючої групи, проте рівної гри не вийшло. Харків’яни були на голову сильнішими за суперника, «розібравши його на запчастини» – 6:1.

Фото: metalist1925.com

Дербі вдалося

Лідер групи В харківськие «Універ-Динамо ХНУВС» минулої суботи гостював у останньої команди дивізіону, красноградського «Колоса». Очікувано команда з Першої столиці здобула легку перемогу 0:3. А солоницівський «Енергетик» удома впевнено розібрався з іншим «Колосом», сахновщинським, «відвантаживши» супернику п’ять м’ячів.

Фото: facebook.com/fcud.hnuvs

Таким чином, у групі В з 33 очками продовжує лідирувати харківське «Універ-Динамо ХНУВС». На три очки менше у «Металіста Юніора» та «Енергетика», і на п’ять – у «Цементника». Усі чотири команди провели однакову кількість матчів – по 16.

Ще один цікавий поєдинок минулих вихідних відбувся в Первомайському, де однойменний колектив у статусі «на виїзді» зустрічався із земляками з «Квадро». Первомайське дербі вийшло на славу – безкомпромісна боротьба, багато голів, а перемогу святкували «городяни» 4:2. Завдяки цьому успіху вони піднялися на п’яте місце і підтягнулися до лідерів дивізіону, відстаючи від четвертого «Цементника» всього на один бал.

Ще в одному матчі цієї групи валківський «Маяк» мінімально обіграв «Енергетик-Центренерго» зі Слобожанського Зміївського району – 1:0.