Переваги сенсорних змішувачів, їх види та правила вибору

Переваги сенсорних змішувачів, їх види та правила вибору

Те, що донедавна вважалось мрією, стало реальністю. Виробники пропонують розумні побутові прилади, які значно спрощують наш побут. Одним із таких є сенсорний змішувач. Особливість цього сантехнічного приладу полягає в тому, що він реагує на рух, тож подає воду лише в разі необхідності.

Основні переваги

Безконтактні змішувачі, як і будь-які інші, мають свої плюси й мінуси. Серед найважливіших переваг виділяють зручність у використанні й високу технологічність. Але є й інші позитивні властивості:

  • висока гігієнічність. До сенсорних змішувачів, на відміну від інших видів, не потрібно доторкатись, що дуже важливо, особливо в тих випадках, коли вони розташовані в громадських місцях. Безконтактні моделі здебільшого вибирають для торгових центрів, ресторанів, кафе, а також дитячих садочків і шкіл;
  • практичність. Звичайні пристрої здатні швидко ламатися, оскільки потрібно постійно крутити вентиль. Сенсорним варіантам подібні поломки не загрожують завдяки відсутності важелів. Внаслідок цього термін експлуатації достатньо довгий;
  • економне використання води. Змішувач включається та виключається лише тоді, коли руки знаходяться в робочій зоні. Саме тому вода не буде проливатися дарма;
  • безпечність. Можна не турбуватись, що ви затопите сусідів;
  • можливість регулювати температуру. Достатньо один раз налаштувати пристрій таким чином, щоб подавалась не надто холодна чи гаряча вода. Це особливо актуально для тих, у кого є маленькі діти, які можуть обпектися;
  • лаконічний дизайн. Завдяки хорошій ергономіці й відсутності зайвих деталей змішувач гармонує з будь-яким інтер’єром.

Незважаючи на велику кількість плюсів, потрібно враховувати, що є й мінуси. Сенсорне обладнання не підходить для використання на кухні. Річ у тому, що спрацьовує датчик руху, тому, наприклад, наповнити каструлю водою буде неможливо.

Види змішувачів

Сантехніку класифікують за різними критеріями. За принципом роботи прилади розподіляють на такі типи:

  • з окремими кранами. Вважаються найнадійнішим варіантом;
  • з одним важелем. Використовуються для налаштування температури води;
  • електронні. Вода подається автоматично;
  • подвійні. Особливість моделі в тому, що є окремий кран для подачі фільтрованої води.

Класифікація здійснюється й залежно від виду вмонтованого датчика. Інфрачервоні реагують на тепло, ультразвукові активуються рухом. Також є моделі з фотоелементами, які включаються навіть від потрапляння світла, тому вважаються найменш надійними.

Безконтактні змішувачі розрізняють за способом подачі рідини. Вона може бути постійна – від миті піднесення рук і до закінчення процедури. Інший варіант – періодична. Вода буде текти лише декілька секунд після піднесення рук, а потім виключиться.

В залежності від призначення сантехніку розділяють на три групи. До першої належать кухонні моделі поворотного типу. Є спеціальні види для унітазів, які автоматично налаштовані на злив. До окремої категорії належать крани для пісуарів.

Нюанси вибору

Купуючи сенсорні змішувачі, важливо звернути увагу на ряд характеристик. Насамперед необхідно дізнатись, який матеріал використовувався для виготовлення, а також треба поцікавитися щодо наявності сертифіката відповідності.

Важливо, щоб була можливість самостійно налаштувати сенсорний змішувач. Це дозволить встановити оптимальну температуру води та вибрати зону чутливості.

Ще один важливий фактор – система підключення. Вона може бути одно- або двохтрубною. Якщо подаватиметься гаряча й холодна вода, то варто надати перевагу другому варіанту.

Одна із важливих характеристик – діапазон зони чутливості. Зазвичай значення в межах 1–30 см. При виборі враховується глибина чаші раковини. Наприклад, якщо кран буде встановлюватися на кухні, то діапазон повинен бути таким, щоб вода не подавалася відразу після того, як в мийку опущена тарілка.

На комфортність використання впливає наявність додаткових функцій, наприклад, час роботи, подачі, включення та виключення. Незайвим буде звернути увагу на зовнішній вигляд.

Матерiaли по темі

subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: