Як розпалювати багаття в негоду, голитися без крему, гнути й не ламати дюраль і про інше — корисні поради

Як розпалювати багаття в негоду, голитися без крему, гнути й не ламати дюраль і про інше — корисні поради

Фото: 24tv.ua

Ділимося досвідом, як можна полегшити життя без зайвих зусиль і витрат.

Щодо гоління чоловіків... Якщо закінчився крем для гоління, можна скористатися кондиціонером для волосся або дитячою олійкою — що є в наявності. А от мило брати не варто: будь-яке мило дуже сушить шкіру, а вона й так подразнюється під час гоління.

 

Ножі потребують дбайливого ставлення. Їх не слід залишати на гарячій плиті, застосовувати для перевертання шматочків страви на сковороді під час готування, занурювати в каструлю з гарячим вмістом і навіть мити гарячою водою. Сталь, з якої зроблено ножі, від нагрівання втрачає міцність і еластичність. А от якщо потримати ніж у слабкому розчині кухонної солі 30 хвилин, а потім, не витираючи, наточити, зробити це буде набагато легше.

 

Розпалити багаття в негоду? Легко! Слід взяти промаслений папір і покласти його у бляшанку. На місці вогнища з дрібних гілочок утворити конус-«вігвам», усередині якого поставити цю бляшанку. Далі — підпалити папір. Стале полум’я палаючого паперу швидко розпалить вогнище.

 

Додамо тепла в кімнаті. Алюмінієва фольга, якщо наклеїти її на стіну за батареєю центрального опалення, покращить обігрівання приміщення за рахунок відбиття теплового випромінювання радіатора.

 

Як зігнути дюраль і не поламати. Твердий дюраль, коли його згинають, зазвичай ламається. Щоб уникнути цього, місце майбутнього згину слід трохи нагріти на газовій горілці або електричним промисловим феном (у кого він є) і натерти господарським милом. Після цього нагрівати й далі до повного почорніння шару мила. Це почорніння відбувається саме за температури «відпуску» дюралю, коли він стає більш пластичним – тож можна його згинати без «фатальних» наслідків.

 

Пригостимо справжнім смаколиком. Котлети будуть смачнішими, якщо у фарш додати половину свіжої цибулі, а половину — пасерованої. З цією ж метою, а також щоб були пухкішими, можна додати трохи майонезу. А от червоного меленого перцю додавати не варто: після термообробки він часто додає не гостроту, а гіркоту.

Автор: Зоя Голіусова