Аграріїв звільнили від сплати податків на заміновані, забруднені та окуповані землі

03.05.2023 17:21 Агропром

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон, який звільняє аграріїв та власників земельних ділянок від сплати податків на заміновані, забруднені, окуповані землі та землі, на яких ведуться бойові дії. 

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України, йдеться про законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» № 7632. 

Дія Закону поширюється на земельні ділянки, які розташовані на територіях, де ведуться бойові дії або є тимчасово окупованими, а також перебувають у консервації або забруднені вибухонебезпечними предметами. Їх власники та орендарі  звільняються від мінімального податкового зобов'язання, єдиного податку 4 групи та плати за землю.

Закон вступить у дію наступного дня після його публікації. 

Нагадаємо, у Харківській області протягом тижня з 20 до 26 квітня розмінували 148,5 гектара території та знищено 1666 вибухонебезпечних предметів. У регіоні залишається висока мінна небезпека.

Понад 570 тисяч гектарів посівних площ області є небезпечними для проведення будь-яких робіт. Наразі тривають перемовини щодо отримання експериментальної техніки для проведення розмінування. Аби розпочати роботи на полі, першочергово необхідне обстеження площі піротехнічними підрозділами. Після цього фермер отримає акт, що засвідчує безпеку території. Лише після цього можна починати польові роботи.

Нагадаємо також, що у Балаклійській громаді, враховуючи пропозиції ДСНС України та з метою захисту населення, заборонили проведення сільськогосподарських робіт на деяких територіях громади.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.