Де на Харківщині були найкращі хлібороби

17.04.2021 12:10 Хронограф
Фото з архіву "Слобідського краю" Фото з архіву "Слобідського краю"
У 70-ті роки редакція нашої газети (тоді вона називалася ще "Соціалістична Харківщина") разом з облпрофрадою установили перехідний приз "За високий врожай". У квітні 1971 року його було вручено механізаторам з Козіївки, що на Краснокутщині.

Наша газета в номері 77 від 14 квітня в замітці під назвою "З перемогою, козіївські хлібороби!" повідомляла:

На Краснокутчині кажуть, що ніхто в районі не може зрівнятися з козіївськими механізаторами на хлібній ниві. Чи то врожайний рік, чи посушливий, тут завжди добре родить і зерно, і цукрові буряки, і інше збіжжя. І ще уточнюють: особливо добре господарюють на землі механізатори першої тракторної бригади, котру очолює один з кращих знавців механізаторського ремесла Василь Федорович Яременко.

Торік на оброблюваній цією бригадою землі уродило по 29,1 центнера зернових, а пшениці зібрали по 42,9 центнера з гектара. З такої ж площі накопали по 332,5 центнера цукрових буряків. Колектив першої бригади механізаторів був визнаний кращим у районі.

Читайте також: «Велике будівництво» на Харківщині: що та як будували в області навесні 1971

Здобуті рубежі надали козіївським майстрам високих врожаїв сил трудитися ще краще. Вони активно включились в змагання по якнайкращій підготовці сільськогосподарської техніки до весни. З цієї нагоди президія облпрофради і редколегія газети «Соціалістична Харківщина» установили перехідний приз «За високий врожай». Нещодавно Козіївку облетіла радісна звістка: механізаторів першої тракторної бригади визнано найкращими в обласному змаганні. Вони достроково поставили на лінійку готовності всю техніку, зекономили на ремонті понад 5,5 тисячі карбованців.

Польовий стан тракторної бригади. Він один з кращих на Харківщині. Хороший будинок механізаторів, пункт технічного обслуговування тощо. У трактористів, комбайнерів, що зібралися у просторому приміщенні, сяючі обличчя, радісний настрій.

Секретар облпрофради І. Сущенко сердечно вітає переможців змагання з трудовим успіхом і вручає бригадирові механізаторів В. Яременку красиво оформлений перехідний приз «За високий врожай» і Почесну грамоту облпрофради і редколегії газети «Соціалістична Харківщина». Щедрого ужинку вам, козіївські хлібороби!" Підпис - М. Онопрієнко

Надається зі скороченням

Автор: Інна Можейко