Настільні лампи і торшери

Promo
13.01.2022 14:23 Корисно

Доволі часто споживачі недооцінюють настільні лампи, вважаючи, що цей тип освітлювальних приладів уже застарів. Проте, побачити такі вироби можна практично скрізь, де люди навчаються або працюють: в офісах, бібліотеках, кабінетах різних начальників, кімнатах школярів та студентів. До того ж ціна настільної лампи зазвичай невелика, що дозволяє придбати таке джерело світла споживачам практично з будь-яким бюджетом.

Цей різновид пристроїв освітлення можна назвати одним з найбільш практичних. Прилади займають небагато місця, є доволі мобільними, забезпечують хорошу освітленість у локальній ділянці і не торкаються до того ж сусіднього простору. Ні виробники, ні споживачі зазвичай не ускладнюють завдання, які потрібно вирішувати настільними лампами. Запорука успіху і тривалого існування таких виробів саме і полягає в їх традиційній простоті та функціональності.

Вибір настільних ламп і торшерів

Почасти спорідненою категорією вже розглянутих джерел світла є торшери. Вони теж покликані вирішувати локальні освітлювальні завдання та придатні до ситуативного переміщення. Навіть більше, з допомогою цих пристроїв споживачі часто намагаються виконувати оформлювальні та декоративні завдання, і навіть зонувати простір. Сьогодні можна легко купити торшер із будь-яким візуальним виконанням, чим постійно вправно користуються дизайнери інтер’єрів. Функціональні аксесуари є даниною сучасній моді і добре вписуються у всі сучасні ремонти, незалежно від їх стилю.

Вироби з обох згаданих категорій можуть настільки відрізнятися за зовнішнім виглядом і габаритами, що грань між великою настільною лампою на ніжці і невеликим торшером буквально розмивається. Почасти це навіть добре, оскільки цей факт дає споживачам свободу експлуатувати виріб так, як їм зручно. З іншого боку, вельми значним є й те, що такі джерела світла деякі споживачі використовують як показники статусу. Такі вироби можна побачити у будинках людей, солідних, респектабельних, схильних до оздоблення навколишнього простору без втрати функціональності.

Як підібрати настільну лампу чи торшер

У виборі освітлювального приладу в інтернет-магазині слід починати з того, в якому приміщенні він має експлуатуватися. Наприклад, настільні лампи часто купують для обладнання столів в офісах, а також робочих місць учнів. У всіх згаданих випадках потрібне саме локальне підсвічування порівняно невеликої та плоскої поверхні, з чим успішно впорається модель заввишки до 40 см.

Своєю чергою торшери набагато різноманітніші. Існують моделі, які здебільшого потрібні для оформлення та розмежування простору – вони мають великі габарити та масивну обтяжу вальну платформу. Нерідко їх також відрізняє великий та кольористий абажур. Проте моделі для читання, навпаки, мають лаконічніший вигляд. Вони складаються з прямої стійкої опори і тканинного або паперового абажура світлих відтінків. Для значного зорового навантаження різнокольорові різновиди розсіювачів не підходять категорично.

Крім того, вибираючи освітлювальні пристрої, завжди потрібно пам’ятати про розміри приміщення. У маленькій кімнаті достатньо настільної лампи навіть середньої потужності, а у великій залі часом здатне загубитися світло і від дуже великого приладу. Якщо не співвідносити ці параметри, велика ймовірність, що результат освітлення виявиться абсолютно некомфортним. Урешті, для ситуацій, коли ставиться завдання лише візуально декорувати простір, вибір слід робити насамперед саме за візуальною складовою, але треба пам’ятати, що більшість споживачів при цьому віддасть перевагу торшерам з яскравими лампочками, які краще здатні допомогти у створенні святкової атмосфери.

Джерело: 5watt.ua

Автор: Микита Гузенко