Оригінальні рецепти кавових напоїв: побалуємо себе новим смаком

01.01.2022 16:00 Корисно
today.ua today.ua
І святковий стіл, і ранок вихідного дня потребують відповідного завершення: смачного, бажано — оригінального. Кавомани в такій ситуації можуть побалувати себе не просто чашкою улюбленого напою, а чимось складнішим у при готуванні, з новим незвичним смаком.

Пропонуємо декілька рецептів, які в основі мають каву, але можуть виявитися несподіванкою для прихильників цього напою.

 

Сангрія

Знадобляться (на 1 порцію): кава готова — 250 мл, апельсин, лимон, грейпфрут, лайм — по 2‒3 часточки, сироп (приміром, агави) або цукор — за бажанням; лід — для подачі.

У свіжозварену каву додати цитрусові (по 1 часточці кожного) і, якщо є таке бажання, сироп або цукор. Поставити в холодильник на годину, щоб охолонув. Перед подачею додати лід, прикрасити свіжими часточками цитрусових.

 

Кава «Дон Жуан»

Знадобляться (на 1 порцію): чорна свіжеприготована кава — 200 мл, темний ром — 40 мл, кавовий лікер — 50 мл, вершки — 2 ст. л., тертий шоколад, лимон, коричневий цукор.

Вижати сік з лимона, змастити ним краї широкого термостійкого келиха і занурити їх у коричневий цукор так, щоб утворилася «цукрова облямівка». Налити в келих ром і підпалити його. Далі келих з рідиною, що горить, протягом декількох секунд покрутити, щоб змочилися стінки. Влити лікер і потім гарячу каву. Обережно по ручці чайної ложки влити вершки так, щоб вони залишалися на поверхні напою. Посипати напій тертим шоколадом і відразу подавати.

 

Французька крем-кава

Знадобляться: міцна чорна кава — 0,25 л, молоко — 0,5 л, цукор – 150 г, вершки – 4 ст. л.

Довести молоко, попередньо перемішане з цукром, до кипіння. Зняти з вогню, додати вершки і енергійно збити. Потім влити гарячу каву, перемішати й розлити у маленькі чашки.

 

Кава з яйцем

Знадобляться (на 4 порції): міцна кава — 4 маленькі чашки, цукрова пудра — 2 ст. л., яйця — 1 шт.

Відокремити жовток від білка і розтерти його з цукровою пудрою.У кожну чашку з кавою покласти на поверхню трохи жовтка, а коли він розійдеться і покриє поверхню, помістити в центр збитий білок.