Зламав машину через погані дороги: як отримати відшкодування

19.06.2021 16:00 Корисно
фото: odessa-life.od.ua фото: odessa-life.od.ua
Відшкодування, за словами харківського адвоката Романа Чумака, отримати можливо. Але потрібно відразу розуміти, що це складний та довгий процес.

Якщо ви потрапили в яму й пошкодили авто, насамперед Роман Чумак радить оглянути місце пригоди: чи встановлено там дорожній знак, що попереджує про стан дорожнього покриття? Якщо він там є, а ви його не помітили, то, на жаль, за законом винуватцем є повністю водій.

У випадку, якщо знака не було, скоріше викликайте поліцію для складання протоколу, бо саме поліція дає оцінку пошкодженням авто, оглядає проїзну частину і з’ясовує причину ДТП.

Окрім правоохоронних органів, адвокат радить також викликати дорожні служби, які мають оглянути яму і скласти акт обстеження із замірами та схемою дороги.

Читайте також: Чи може кафе відмовити в обслуговуванні гостю, який прийшов без маски

– Після огляду поліція має видати довідку про пошкодження автомобіля. Аби оцінити розмір збитку, необхідно терміново звернутися в СТО і взяти чек про витрати на ремонт. Та саме на підставі чека вимагати відшкодування. Ці дані стануть основним доказом у суді, – говорить Роман Чумак.

Що ще можна зробити:

– можна знайти двох-трьох свідків, які зможуть підтвердити ДТП;

– сфотографуйте місце пригоди, а також усі документи, що йдуть до справи;

– викличте швидку допомогу, якщо є потерпілі, і згодом додайте довідки до справи.

Автор: Єлизавета Покровська