Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 14 липня

14.07.2022 08:52 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 7:00 14 липня.

Протягом доби 13-14 липня рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 15, з яких 4 — внаслідок обстрілів. До того ж 3 рази працівники ДСНС виїжджали для допомоги працівникам ЖКГ, 1 – для ліквідації наслідків ДТП, 8 були інші виїзди.

Одна з пожеж унаслідок обстрілів виникла близько 17:00 у Богодухівському районі області, де на території двох приватних домоволодінь горіли автомобіль, господарча споруда та частково дах будинку. Загальна площа займання склала близько 120 кв. м. Уже о 18:10 рятувальникам удалося ліквідувати останній осередок вогню.

Ще одна пожежа сталася в Ізюмському районі. Внаслідок влучання ворожого боєприпасу виникло загоряння на об‘єкті критичної інфраструктури. На місці події горів дах розподільного пункту електромереж на загальній площі 20 кв. м.

Одне займання також зафіксовано у Харкові. Цього разу в результаті обстрілу загорівся один з об‘єктів транспортної інфраструктури в Салтівському районі міста. Площа пожежі склала 10 кв. м.

Щодо пожеж, які не пов’язані з військовими діями, то одна з них сталася в селищі Андріївка Ізюмського району. Вона виникла о 10:08 у приватному будинку на пров. Садовому. На місці події горіли домашні речі на площі 4 кв. м. Уже о 10:45 працівники Андріївської місцевої пожежної команди змогли приборкати вогонь. Повідомляється, що на місці події було виявлено тіло загиблого чоловіка 1986 року народження, а причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем.

За інформацією ДСНС, наразі триває ліквідація пожежі в адміністративно-виробничій будівлі на вул. Греківській в Основ‘янському районі Харкова. Вона виникла о 01:08 і швидко розповсюдилась на площу 250 кв. м. Цього разу з вогнем боролися 5 оперативних підрозділів ДСНС. Тож о 02:18 пожежу вдалося локалізувати. Наразі встановлюється причина виникнення загоряння.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 15 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Автор: Юлія Гнатченко