Бізнесу на Харківщині пообіцяли максимальну сприятливість

18.10.2023 03:46 Новини

Підтримка бізнесу, який починає працювати, працює чи повертається у Харківську область, залишається одним з пріоритетних питань місцевої влади.

Як дізнався «Слобідський край», завдяки роботі з Кабміном Харківській облвійськадміністрації вдалося досягти низки стимулюючих змін до програми «5-7-9». 

Зокрема, обладміністрація досягла з урядом домовленостей, що компенсація відсотків буде до рівня 1 % на перші два роки, 5 % з наступного року на інвестиційні цілі та 3 % на фінансування оборотного капіталу. І збільшення терміну кредитування до 10 років на інвестиційні цілі. 

Крім того, передбачене збільшення ліміту програми до 150 млн грн (зокрема, для підприємств, що зазнали руйнувань і здійснюють діяльність на деокупованих територіях). 

За даними начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, наразі бізнесмени області отримали кредитів на більш як 11 млрд грн: 

– Особливу увагу зосереджуємо на подальшій роботі з банками. Попри усі ризики, пов'язані з бойовими діями, маємо спільно з банківським сектором забезпечити можливості вигідного кредитування бізнесу. 

Зауважимо, попри війну, підприємці відкривають нові бізнеси в Харкові

Нагадаємо також, що у Харкові пройшов регіональний форум для залучення інвестицій та бізнесу.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Дмитро Саломанка