Головні події Харківської області на ранок 13 квітня

13.04.2023 08:58 Новини
Фото: ДСНС, ХОВА Фото: ДСНС, ХОВА

Харківська область станом на ранок 13 квітня. Зокрема, якими стали головні події регіону за добу.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України залишається високою ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів. Агресор продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах, але без явного формування наступальних угруповань. Окрім того, триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил республіки білорусь, а окремі з’єднання та частини приведені у вищі ступені бойової готовності.
  • Протягом дня обстрілів зазнали: Ветеринарне, Лук’янці, Нескучне, Вовчанськ, Варварівка, Нестерне, Землянки, Комісарове, Колодязне, Новомлинськ та Оскіл.
  • На Куп’янському напрямку – Тополі, Красне Перше, Дворічна, Западне та Кіндрашівка.
  • Рятувальники здійснили 20 оперативних виїздів, серед них: 8 – на ліквідацію пожеж, 2 з них сталися в результаті обстрілів, а також 1 – на перевірку місця влучання ворожих снарядів.
    Наслідки обстрілу, Харківська область
  • Перша виникла в селі Кучерівка Петропавлівської громади, що на Куп’янщині. В результаті обстрілу там спалахнула господарча споруда на площі 20 кв. м. Жертв та постраждалих немає.
  • Друга – в селі Гатище, Вовчанської громади, де через обстріл сталася пожежа у навчальному закладі. Вогонь охопив площу 100 кв. м, проте постраждалих не було.
  • За оновленими даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, унаслідок обстрілів селища Дворічна Куп'янського району загинув 71-річний чоловік, ще один 75-річний чоловік отримав серйозні поранення та помер у лікарні. Жінка 63 років була госпіталізована до лікарні з вибуховими травмами.
  • У селі Сотницький Козачок Богодухівського району пошкоджень зазнали 2 приватні будинки, а в селі Івашки – приватний будинок та трактор.
  • Масштабна пожежа сталася близько 00:09 13 квітня на території підприємства у Харкові. Зокрема, на вулиці Залютинська, 6. 13 відділень ДСНС виїхало за підвищеним номером складності на гасіння пожежі. На місці події горіло складське приміщення з пластиковою вторинною сировиною на площі 1000 кв. м. Локалізовано займання о 01:09, а повністю ліквідовано о 06:40. Причина наразі встановлюється.
    Пожежа, Харків
    Пожежа на складському приміщенні, Харків
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 117 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, Україна повернула з російського полону ще 100 військових.

Також ми писали про бійця Ізюмського окремого батальйону та про бійців 113-ї окремої бригади територіальної оборони, які розповіли, як захищають рідну Харківщину. А також про Михайла з позивним «Мішаня», який наразі служить в Ізюмському окремому батальйоні територіальної оборони.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко