Україна повернула з російського полону ще 100 військових

11.04.2023 15:23 Суспільство
Фото: Андрій Єрмак Фото: Андрій Єрмак

Серед тих, хто повернувся в Україну – військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на главу Офісу Президента Андрія Єрмака.

«Нам удалося провести черговий великий обмін полоненими. Повертаємо додому 100 наших людей – це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці. Серед них є оборонці Маріуполя, «Азовсталі», Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання. Зробимо все необхідне, щоб кожен з них отримав всю необхідну допомогу», – зазначив Андрій Єрмак.

У Координаційному штабі з поводження з військовополоненими повідомили, що додому повернулося 80 захисників та 20 захисниць. Серед них є дев'ятеро офіцерів, решта – представники рядового та сержантського складу.

«Визволені захисники та захисниці брали участь у боях на херсонському, харківському, донецькому, київському, запорізькому та сумському напрямках. Серед наших героїв – оборонці Маріуполя, Бахмута та Гостомеля, а також захисники Чонгара, острова Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС», – говорять у штабі.

Майже половина зі звільнених полонених мають важкі поранення, хвороби або зазнали катувань. Наймолодшому з визволених захисників 19 років.

Раніше ми розповідали, що поблизу Бахмута нагородили бійців, які боронили Харківщину.

Нагадаємо, 26 березня бійці Харківської окремої бригади ТРО, які воюють під Бахмутом, отримали нагороди.

Також ми розповідали про бійця Ізюмського окремого батальйону. А також про бійців 113-ї окремої бригади територіальної оборони, які розповіли, як захищають рідну Харківщину. А також про Михайла з позивним «Мішаня», який зараз служить в Ізюмському окремому батальйоні територіальної оборони.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко