Головні події Харківської області на ранок 4 березня

04.03.2023 09:09 Новини
Якою стала минула доба для Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 4 березня 2023 року.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 4 березня, небезпека авіаційних та ракетних ударів по всій території України залишається високою.

На Слобожанському напрямку оперативна обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Вовчанськ, Бударки та Амбарне.

На Куп’янському напрямку під вогневий вплив потрапили Дворічна, Куп’янськ, Крохмальне.

  • Внаслідок обстрілів Куп'янська пошкоджено щонайменше 9 житлових будинків, зруйновані господарчі споруди та гаражі. Також пошкоджений заклад охорони здоров'я. Внаслідок обстрілів ніхто з жителів не постраждав.
  • У Вовчанську Чугуївського району ворожим вогнем пошкоджено приватний житловий будинок.
  • У селі Берестове Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу поранення дістав 52-річний цивільний чоловік, він госпіталізований у стані середньої тяжкості.
  • У селі Чайківка Чугуївського району зранку 4 березня загинув 37-річний цивільний чоловік, який підірвався на розтяжці, коли йшов рибалити на річку.

Обстріли Харківської області 3 березня. Пожежа, ДСНС

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 11 пожеж, 7 з яких спричинив ворожий обстріл:

  • о 19:48 у місті Куп’янськ у 5-поверховому будинку горіли дві квартири на площі 30 квадратних метрів. Жертв та постраждалих немає;
  • о 21:10 у місті Вовчанськ горіли 2 господарчі споруди, прибудова до однієї та дровник на загальній площі 150 кв. м. Жертв та постраждалих немає;
  • 8 разів куп’янські рятувальники виїжджали на перевірку місць влучання ворожих снарядів. Були виявлені руйнації та пошкодження 4 житлових будівель, гаража та котельні медичного закладу.

У Харкові служба безпеки КП «ХТС» установили злодія, який 26 січня вкрав бензиновий генератор з території центрального теплового пункту на Північній Салтівці. Ним виявився 33-річний рецидивіст з Донецької області.

У Харкові рецидивіст вкрав генератор КП «ХТС»

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності поліція доставила для перевірки 75 осіб.

Піротехніки ДСНС України в Харківській області протягом доби вилучили та знешкодили 46 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міста Ізюма рятувальники доставили 8 тонн питної води.

Нагадаємо, у Харківській області збільшилась кількість летальних випадків від COVID. Найбільшу кількість випадків захворюваності на COVID-19 реєструють серед мешканців Харківського району, в тому числі в місті Харків.

Через нестабільну безпекову ситуацію місцева влада Куп'янського району оголосила про обов’язкову евакуацію дітей та маломобільних громадян на більш безпечні території.

Нагадаємо також, що російський льотчик, який 6 березня минулого року скинув на Харків вісім авіаційних бомб, проведе за ґратами 12 років.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко