Головні події Харківської області на ранок 8 квітня

08.04.2023 09:33 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 8 квітня 2023 року.

Минулої доби російська армія обстріляла щонайменше 18 населених пунктів на Харківщині. Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Тополі, Фиголівка, Дворічна, Западне, Крохмальне, Гусинка та Кіндрашівка.

На Слобожанському – Гур’їв Козачок, Лук’янці, Верхня Писарівка, Графське, Зибине, Караїчне, Потихонове, Амбарне, Бологівка, Красне Перше та Новомлинськ.

Рятувальники здійснили 18 оперативних виїздів, з яких:

5 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких спричинена ворожим обстрілом;

1 – на перевірку місця влучання ворожого снаряда;

7 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам;

5 – інші виїзди.

Одна з пожеж сталася через те, що ворожий снаряд влучив на територію сільськогосподарського підприємства, розташованого в селі Кучерівка Петропавлівської громади. Там горіла металева ємність із залишками скрапленого газу на площі 10 квадратних метрів.

У Дворічній бійці ДСНС обстежили місця влучання ворожого боєприпасу. Перевіркою виявлені пошкодження житлового будинку та надвірних забудов на території одного з приватних домогосподарств. Також пошкоджені паркани двох сусідніх маєтків. Жертв та постраждалих немає.

О 15:14 до рятувальників надійшов виклик про пожежу, що сталася через коротке замикання електричної мережі. Подія трапилась на вулиці Семиградській у Харкові. Там горів приватний житловий будинок на площі 80 квадратних метрів.

Піротехнічними розрахунками ДСНС проведено обстеження близько 8 га території в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області, а також 11 км ліній електропередач.

Сапери виявили та знешкодили 91 одиницю ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучалися 26 піротехнічних розрахунків ДСНС у складі 131 сапера та 52 одиниць техніки.

За інформацією начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, 7 квітня в районі села Миколаївка Чугуївського району, в полі біля лісосмуги, на невідомому вибуховому пристрої підірвалися та отримали поранення 3 людей – чоловіки 40 та 55 років, а також 50-річна жінка. Всі госпіталізовані в стані середньої тяжкості.

Нагадаємо, на Харківщині заборонили відвідувати понад 700 кладовищ.

Раніше повідомлялося, що весною через мінну небезпеку кількість постраждалих може зрости.

Нагадаємо, росіяни дуже щільно замінували Харківську область. Наразі на масштабне розмінування не вистачає спеціальної техніки та підрозділів.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Ксенія Карпенко