«Премія Дарвіна»: місто на Харківщині ніяк не перейменують. ВІДЕО

21.10.2023 14:05 Новини

Депутати Первомайської міської ради Харківської області не знайшли консенсусу. 

Як стало відомо медіа «Слобідський край», місто Первомайський знову спробували перейменувати, але не вийшло.

Про чергові перипетії з перейменуванням розповів мер Микола Бакшеєв у відеозверненні до громади. На позачерговій сесії Первомайської міськради один з депутатів вніс пропозицію перейменувати Первомайський на Холоднояр, але інші депутати відмовилися включати це питання до порядку денного. Пропозицію не підтримали тому, що раніше на голосуванні місцеві жителі підтримали назву Добродар.

«Премія Дарвіна», – прокоментував ситуацію Микола Бакшеєв.

Крім того, як відзначив міський голова, на сесії була низька явка депутатів. Із 26-ти були присутні лише 14 і міський голова.

Якщо місцеві депутати не розв'яжуть питання з перейменуванням, то рішення може ухвалити Верховна Рада.

Нагадаємо, Первомайський намагаються перейменувати вже кілька разів. Жителі громади обрали назву – Добродар. За неї було 502 голоси. На другому місці – Холоднояр – 348 голосів, на третьому – Хлібодар – 333 голоси. 10 липня у місті відбулося засідання топонімічної комісії та робочої групи, де із 190 запропонованих назв  було обрано 10 найрейтинговіших, а також таких, які відповідають Закону України «Про географічні назви» та «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Більше новин Первомайський читайте на нашому сайті.

Автор: Дмитро Саломанка