На харків’янку, яка з розбитого ворогом вікна розповідала про дружбу з окупантами, відкрили діло: що відомо

29.03.2024 15:21 Новини

Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження на харків’янку, яка висловлювалася на підтримку рф.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

Під час інтерв’ю з журналістами харків’янка заперечувала збройну агресію рф, висловлювалась на підтримку вторгнення на територію України та окупації частини території держави, а також засуджувала дії української влади.

Правоохоронці встановили особу жінки. Нею виявилась 59-річна місцева жителька, яка також постраждала внаслідок ракетного обстрілу.

28 березня за даним фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування співробітники управління опитали свідків. Вони підтвердили проросійську позицію фігурантки та повідомили про конфлікти з нею на цьому ґрунті.

Нагадаємо, що до 8 років ув’язнення засуджено інформаторку, яка передавала ворогу відомості про місця базування Збройних сил України на Харківщині.

Також раніше ми писали, що ворожий поплічник збирав інформацію про місця розташування та стан ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Автор: Валерія Ткаленко