На Харківщині без світла залишається 71 населений пункт

09.11.2023 18:52 Новини
Фото: Харківобленерго Фото: Харківобленерго

Найскладніша ситуація зафіксована в Оскільській, Липецькій та Дергачівській громадах Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію пресслужби «Харківобленерго». 

Наразі у Харківській області залишається знеструмленим 71 населений пункт, де зареєстровано 18 тисяч споживачів.

«На початку деокупації було знеструмлено 462 населених пункти. Зараз залишається незаживленим 71 населений пункт. З них 38 розташовані в п'ятикілометровій зоні від кордону. Туди ми просто не можемо потрапити. Вони всі були знеструмлені з перших днів повномасштабного вторгнення», – говорить заступник технічного директора з розподільних мереж АТ «Харківобленерго» Олександр Кишинський.

На його думку, кількість людей у цих населених пунктах у рази менша, ніж точок обліку. Найскладніша ситуація зафіксована в Оскільській громаді – Ізюмський район, а також у Липецькій та Дергачівській – Харківський район.

Зазначимо, що енергетики відновили електропостачання у 391 населеному пункті з 462, які були знеструмлені через бойові дії. Там зареєстровано близько 215 тис. абонентів.

Нагадаємо, 6 листопада фахівці «Харківобленерго» відновили електропостачання у селі Старовірівка Шевченківської громади Харківської області, де внаслідок обстрілів у ніч проти 6 листопада без світла залишились близько 200 споживачів.

Нагадаємо також, що у 15-ти населених пунктах Малинівської, Чкаловської, Чугуївської, Новопокровської та Печенізької громад Харківської області енергетики АТ «Харківобленерго» підвищили якість та надійність електропостачання.

 Раніше ми писали, що у селищі Прудянка Дергачівської громади завершується відновлення електромережі. Станом на середину жовтня енергетикам вдалося відновити в населеному пункті 80 % електромережі.

Автор: Ксенія Карпенко