На Харківщині розпочалася нерестова заборона

01.04.2023 10:45 Новини

У Харківській області стартувала заборона на вилов водних біоресурсів під час нересту.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківський рибоохоронний патруль.

Заборона розпочинається з 1 квітня і триватиме до:

в корінних водах річок  – з 1 квітня по 20 травня 2023 року,

в придаткових водах – з 1 квітня по 30 червня 2023 року,

на водосховищах – з 1 квітня по 9 червня 2023 року.

«Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, збуту водних біоресурсів або замору риби, просимо невідкладно повідомляти за номером цілодобової телефонної гарячої лінії: (099) 549 23 59», – зазначили в рибоохоронному патрулі.

Нагадаємо, 24 червня 2022 року в Харківській області на період дії воєнного стану заборонили використання суден та вилов риби.

«Наразі на водних об’єктах нашого регіону повністю заборонений вилов усіх водних біоресурсів шляхом любительського, спортивного і промислового рибальства та заборонено навігацію малих суден, моторних суден, прогулянкових вітрильних суден, прогулянкових суден, спортивних та швидкісних суден, а також водних мотоциклів і засобів розваг на воді», – нагадали у рибоохоронному патрулі.

Нагадаємо, весною мінна небезпека на Харківщині може зрости. Росіяни дуже щільно замінували Харківську область. Наразі на масштабне розмінування не вистачає спеціальної техніки та підрозділів.

Нагадаємо також, що в Харківській області в деокупованих громадах і там, де велися активні бойові дії, заборонили відвідувати кладовища напередодні Великодня. У громадах, які не були під окупацією чи знаходяться далеко від лінії зіткнення, відвідування кладовищ також може бути небезпечним

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Ксенія Карпенко