На Харківщині затримали жінку, яка інформувала окупантів про розміщення ЗСУ

28.04.2022 10:10 Новини
Фото: Поліція Харківщини Фото: Поліція Харківщини
У Харківському районі поліціянти затримали жінку, яка передавала ворогу таємну інформацію.

Про це повідомили у поліції Харківської області. Співробітники управління карного розшуку ГУНП спільно з працівниками відділу поліції  № 3 ХРУП  № 1 викрили 58-річну жительку селища Васищеве.

За інформацією поліції, підозрювана з 26 по 27 квітня надсилала координати розташування та переміщення ЗСУ. Отримувачем інформації був її брат, який знаходиться на окупованій території та співпрацює з рф. Жінка передавала інформацію за допомогою мобільного телефону.

– За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України, – йдеться у повідомленні.

58-річній жінці загрожує покарання до 12 років. Її затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Для з’ясування всіх обставин події жінку передали співробітникам СБУ.

- Жителька смт. Васищево Харківської області ще до війни всіляко висловлювалася на підтримку "руського миру". Ніяких активних дій, окрім алогічних заяв сусідям, вона не робила, то й добре. Але тепер активність громадянки дещо змінилася. Ці дані вона передавала своєму брату, який проживає та досі знаходиться в с. Колісниківка Шевченківського району (окупована частина територій Харківської області). Тим часом братик її активно співпрацює з окупантами та передає їм всю отриману інформацію, - повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Автор: Анастасія Хушану