Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 8 серпня

08.08.2022 08:46 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 7 серпня.

За добу 7-8 серпня рятувальники здійснили 30 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 22, з яких 9 — унаслідок військових дій. До того ж 1 раз працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 3 – на допомогу комунальникам та населенню, 4 були інші виїзди.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Київському (1) районі Харкова, а також Харківському (3), Богодухівському (2), Чугуївському (2) та Ізюмському (1) районах області. 

Близько 22:30 росіяни обстріляли з артилерії Харків, а саме Київський район. На місці влучання боєприпасів пошкоджено будівлі підприємства, а в одній з будівель виникли 3 осередки займання. Площа пожежі становила 180 кв. м.

У Богодухівському районі підрозділи двічі виїжджали для гасіння полів з пшеницею. Займання на полях зафіксовані і в Золочівській громаді, де за добу виникло 2 пожежі на площі 18 га та 10 га.

На теренах Чугуївщини, а саме в селі Коробочкине сталося загоряння у приватному житловому будинку на площі 90 кв. м. Уже за 2 години вогонь удалося ліквідувати. Ще одна пожежа виникла в селі Циркуни, Харківського району. На місці події горіли 2 будинки на площі 150 та 120 кв. м, а також на дачній ділянці спалахнула господарча споруда на площі 20 кв. м. Силами рятувальників обидва займання було ліквідовано за 2 години.

Автор: Юлія Гнатченко