Ремонт важливих транспортних сполучень на Харківщині: на що підуть гроші від Камбіну

25.02.2024 17:18 Новини
Дорога «Київ – Харків» в районі міста Валки / Фото: Олег Синєгубов Дорога «Київ – Харків» в районі міста Валки / Фото: Олег Синєгубов

Харківська область отримає гроші на ремонт важливих транспортних сполучень. Зокрема, евакуаційних шляхів.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова.

Кабінет Міністрів України виділив 17,1 мільярда гривень на ремонт важливих транспортних сполучень. У межах цієї суми передбачена підтримка і Харківській області.

Нагадаємо, раніше військова адміністрація неодноразово зверталася стосовно ремонту ключових евакуаційних шляхів регіону. У тому числі й ділянки дороги М-03 «Київ – Харків» у районі міста Валки Богодухівського району. Під час засідання 12 лютого, в якому йшлося про незадовільний стан дороги, рада оборони вирішила звернутися до Премʼєр-міністра України з проханням провести ремонтні роботи та забезпечити проїзд на цих ділянках. 

– Харківщина – фронтовий регіон. Мова йде про ключові евакуаційні, гуманітарні маршрути як для цивільних, так і наших військових, – ідеться у повідомленні.Валки, евакуаційний маршрут

Дорога поблизу міста Валки Харківської області

Дорога «Київ – Харків», Валки

Який вигляд має дорога М-03 «Київ – Харків» зараз / Фото: Олег Синєгубов

Раніше ми писали, що на Харківщині почали ремонтувати основні дороги. Роботи з ліквідації вибоїн, спричинених різким коливанням температур, проводилися поруч із поворотом на Люботин та поблизу селища Коротич.

Також у Харківській області на дорогах відновили розмітку та впорядкували зупинки. У першу чергу це було зроблено на трасі Н-26 «Чугуїв – Мілове», де, крім загальної аварійної небезпеки, існує ще й вибухово-мінна, адже не всі узбіччя вже розміновані.

Автор: Анна Хливнюк