По Харківській області Укрпошта має більше 50 мільйонів гривень збитків

20.03.2023 11:20 Новини

Відділення Укрпошти у Харківській області, які працюють на звільнених територіях, мають серйозні пошкодження. У близько 20 відділеннях вже проведено косметичний ремонт.

Як розповів медіа «Слобідський край» директор Харківської дирекції АТ «Укрпошта» Юрій Савченко, по Харківській області Укрпошта має більше 50 мільйонів гривень збитків – це лише те майно, по якому провели інвентаризацію.

– У будівлі в Балаклії не було жодного вцілілого вікна: на першому поверсі їх всі замінили, на другому-третьому – забили листами OSB. Відновили роботу відділення, точки базування пересувних відділень. У Коробочкиному також йде ремонт, на черзі – відновлення електропостачання.

У Шевченковому ракета прилетіла прямо під фасад будівлі, розбила його та внутрішні перегородки. Поштарі забили вікна, підлатали двері, ввімкнули електричне опалення – і продовжили надавати населенню послуги. Так, у приміщенні холодно, люди заходять з іншого входу, бо центральний не працює – розбитий фасад забили наглухо. Підтримали це все пересувними відділеннями, які обслуговують села, – розповів Юрій Савченко.

Нагадаємо, що стаціонарні відділення Укрпошти на звільнених територіях сильно постраждали. Зверніть увагу: щоб отримувати пенсію на новому місці проживання, треба зробити її переадресацію

Також нагадаємо, що наразі здійснюється перевірка ВПО щодо отримання допомоги.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко