У Харківській області знешкодили понад 46 тисяч вибухонебезпечних предметів

17.12.2022 15:51 Новини
Деокуповані території Харківської області щоденно розміновують понад 100 чоловік особового складу ДСНС, до робіт залучено більше 40 одиниць спеціальної техніки.

Про це в ефірі національного телемарафону новин повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

За словами начальника ХОВА, Харківська область визнана однією з найзасміченіших вибухонебезпечними предметами.

«Наразі наше основне завдання – розмінування підходів та під'їздів до об'єктів критичної інфраструктури задля їх подальшого відновлення. Це електромережі, об'єкти водо-, газо- та теплопостачання. Водночас розміновуємо основні шляхи та напрямки, аби люди могли безпечно пересуватися», – розповів Олег Синєгубов. 
Він повідомив, що одразу після визволення сапери почали обстежувати і розміновувати територію області.

«Починаючи з вересня, піротехніки на Харківщині обстежили 1725 гектарів території, 250 кілометрів автомобільних доріг, 611 кілометрів ліній електропередач, 156 кілометрів залізничних колій та 188 кілометрів газопроводів. Знешкоджено понад 46 тисяч вибухонебезпечних предметів», – сказав Олег Синєгубов.

При цьому начальник ОВА припустив, що на повне очищення Харківської області від вибухівки можуть знадобитися десятиліття.

Нагадаємо, через погіршення погодних умов і шар снігу темпи розмінування Харківської області знизилися.

Нагадаємо також, що в Харківській області мінна небезпека залишається високою.  У  жовтні в Ізюмському районі на міні підірвалася автівка з піротехніками ДСНС. Одна людина загинула, що 6 отримали поранення різного ступеня важкості.

На початку грудня в Ізюмському районі на польовій дорозі двоє чоловіків на автомобілі наїхали на невідомий вибуховий пристрій, чоловіки загинули на місці події.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.