У Харкові замість газу по трубах потекла вода

15.11.2023 06:57 Новини
Фото: «Газмережі» Фото: «Газмережі»

По газопроводу в одному з житлових будинків у Харкові потекла вода.

Таке «веселе життя» сусідам влаштував мешканець будинку у Слобідському районі Харкова, повідомляє «Слобідський край».

Як з'ясувалося, місцевий «кулібін» помилково під’єднав до газової колонки водопровід. Самовільне втручання в систему газопостачання призвело до того, що в кількох квартирах п’ятиповерхового дому зникло газопостачання. На виклик оперативно виїхала бригада аварійно-диспетчерської служби, повідомили у Харківській міській філії «Газмережі».

Фахівці компанії провели повне обстеження газових мереж та лічильників, перевірили систему на щільність та герметичність та відновили газ постраждалим сусідам. Самого ж горе-майстра залишили без газу. Він повинен компенсувати витрати з відновлення системи газопостачання.

«Категорично заборонено самовільно втручатися в роботу газорозподільної системи. Проводити заміну, ремонт, встановлення або перенесення газового обладнання мають право лише кваліфіковані спеціалісти. Суворо дотримуйтеся правил безпеки, адже газ – це не іграшка, халатність може коштувати комусь життя», – наголошують у «Газмережі».

Нагадаємо, без газу залишається на всю зиму Вовчанськ. Газопостачання наразі відновити там неможливо, адже місцева ГРС – єдина в Україні, що не підключена до газотранспортної системи України. Раніше Вовчанськ забезпечували газом від ГРС шебекіно, що в бєлгородській області росії. 

Ми також писали про масштабну газову аварію у Солоницівській громаді. 

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Дмитро Саломанка