Унаслідок ворожого обстрілу Харківщини загинув громадянин рф

04.08.2022 10:36 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ, Харківська обласна прокуратура Фото: Генеральний Штаб ЗСУ, Харківська обласна прокуратура
4 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Сьогодні вночі, 4 серпня, близько 01:30 російські окупанти завдали ракетного удару по Немишлянському району Харкова. На місці влучання пошкоджено будівлі підприємства, а також утворилися дві воронки – діаметром 7 та 8 метрів – на території Харківського району. За попередньою інформацією, загарбники використовували ракети С-300, а сам обстріл здійснювався з території бєлгородської області. Жертв та постраждалих унаслідок події немає.


На території області постраждали Чугуївський та Харківський райони. Там пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, унаслідок влучань спалахнули пожежі. Крім того, рашисти тричі здійснили артобстріл по селу Циркуни.  

Загальна кількість постраждалих за добу:

Через бойові дії на теренах Харківщини госпіталізували 4 особи: трьох жінок у Чугуївському районі та  одного чоловіка в Харківському. Ще один 58-річний чоловік з Чугуєва внаслідок обстрілу загинув. Повідомляється, що загиблий був громадянином рф.

На Харківському напрямку тривають активні бойові дії. Так минулої доби окупанти обстрілювали з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Харків, Лебʼяже, Борщова, Дементіївка, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Прудянка, Питомник, Цупівка. В районі Ізюма намагалися просунутися в напрямку Довгеньке – Богородичне, але відійшли з втратами.

Крім того, загарбники спробували наступати в напрямку Байрак – Гусарівка. Наші військові чинять опір, бойові дії наразі тривають.